Bitcoin Nieuws

Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt

De Verenigde Naties heeft er bij de Federal Reserve op aangedrongen niet meer zo agressief de rente te verhogen. Dit omdat het een wereldwijde recessie zou kunnen veroorzaken. Dat de VN dit heeft gedaan is goed nieuws voor zowel de aandelenmarkten als de cryptomarkt.

Bitcoin tikt 20 duizend dollar aan

Sinds eind vorige week leek de Bitcoin koers vast te hangen rond een waarde van 19.000 dollar. De koers was daar tot rust gekomen nadat het een dag eerder niet was gelukt om het 20.000 dollar te overwinnen. Het bracht het grootste deel van het weekend dan ook net boven de 19.000 dollar door.

De situatie op maandag was tamelijk identiek. Echter waren er enige verwachtingen dat dit later die dag zou kunnen veranderen, toen de Amerikaanse financiële autoriteiten een spoedvergadering hielden. Ondanks de vergadering veranderde er gister weinig en bleef de Bitcoin koers consolideren.

Maar, vandaag lijkt het tij te keren. De prijs begon te stijgen na berichten dat de VN er bij de Fed op aandrong te stoppen met het verhogen van de rente. De aanleiding was dat dit een wereldwijde recessie zou kunnen veroorzaken.

De cryptomarkten reageerden positief op dit nieuws. Mede door dit nieuws steeg de Bitcoin eerder vandaag naar een meerdaags hoogtepunt van net boven de 20.000 dollar. De marktkapitalisatie van de munt is gestegen tot 385 miljard dollar.

BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

XRP en ETH stijgen met 5 procent

Hoewel de Ethereum koers nog steeds een stuk lager ligt dan vlak voor de Merge, is de op één na grootste crypto vandaag met bijna 5 procent gestegen. Daarmee heeft het voor het eerst in dagen de 1.350 dollar aangetikt.

Ripple’s XRP token is een andere opmerkelijke stijger onder de grotere cryptocurrencies. De XRP token is met een vergelijkbaar percentage gestegen als Ethereum en handelt net onder de 0,47 dollar.

Binance Coin, Cardano, Dogecoin, Polkadot, Shiba Inu, Tron en Avalanche stegen ook. ATOM, LINK en QNT waren de best presterende cryptocurrencies van vandaag. De cumulatieve marktkapitalisatie van alle cryptomunten steeg met 30 miljard dollar en bedraagt nu iets meer dan 955 miljard dollar.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten