Computer Hacker
Bitcoin

‘Crypto-leraar verliest $1,2 miljoen van studenten in nep-hedgefonds’

Een crypto-cursusverkoper staat binnenkort voor de rechter in de Verenigde Staten, omdat hij 15 studenten overhaalde om in totaal 1,2 miljoen dollar in een hedgefonds te investeren. Dat hedgefonds bleek uiteindelijk niet te bestaan. Met het fonds zou de cursusverkoper AI en andere vormen van technologie gebruiken om gigantische rendementen te halen.

Dit schandaal speelde zich volgens de autoriteiten af vanaf begin 2018 tot medio 2019.

Het crypto-fonds dat nooit lanceerde

In totaal wist de oplichter dus 1,2 miljoen dollar aan kapitaal op te halen bij zijn 15 studenten. Het beloofde hedgefonds werd echter nooit gelanceerd door Brian Sewell, de oprichter van Rockwell Capital Management.

Sewell zou kunstmatige intelligentie (AI) en machine-learning gebruiken om de rendementen van zijn studenten te maximaliseren. Uiteindelijk was het rendement dus -100 procent voor zijn arme studenten.

In het bericht van de Amerikaanse autoriteiten staat dat Sewell beweerde dat de Bitcoin in kwestie gestolen waren uit zijn wallet. Hoogstwaarschijnlijk door de beste man zelf, om daar eens lekker van te genieten.

Vanuit de Securities and Exchange Commission (SEC) komt nu het bericht dat ze strenger willen optreden tegen mensen die geld proberen te stelen door buzzwoorden te gebruiken (denk aan crypto, AI, DeFi of andere zaken).

Rockwell Capital Management belooft geld terug te geven

De Bitcoin van zijn studenten zou gestolen zijn, maar Rockwell Capital Management belooft het kapitaal nu terug te geven aan zijn studenten. Daarbij krijgen zij een “rentebedrag” van 402.000 dollar.

Als de rechter deze deal van goedkeuring voorziet, dan moet Sewell zelf ook nog een civiele boete van 223.229 dollar betalen.

Zo zie je maar hoe belangrijk het is om niet te trappen in verhalen die te mooi lijken om waar te zijn. Als iemand echt in staat is om met speciale technologie gigantische rendementen te genereren, dan heeft die persoon jouw geld helemaal niet nodig.

Wees je hier bewust van en kiest voor veilige platformen die gewoon aan alle eisen van een (Westerse) overheid voldoen. Dan weet je dat je in ieder geval met een betrouwbare partij te maken hebt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales