Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin

De cryptowinter die maar van geen ophouden weet begint ook de Bitcoin miners te raken. Waar zij tot voor kort nog in de hodl-modus zaten, sturen miners nu in groten getale Bitcoin naar de exchanges. De Glassnode Bitcoin Miners to Exchange Flow grafiek laat zien dat de uitstroom bij Bitcoin miners een zevenmaands hoogtepunt bereikt met 9.476 Bitcoin.

De bears zijn de baas

Het feit dat relatief veel miners hun Bitcoin nu richting de beurzen stuurt geeft aan dat ze bang zijn. Hoe langer de koers op dit niveau blijven, hoe lastiger het voor miners is om het hoofd boven water te houden. Het verkopen van hun Bitcoin-reserves is een laatste redmiddel om liquide te blijven en met een laatste hap adem de bearmarkt te overleven. Wat dat betreft zijn de beren op dit moment nog altijd de baas in de markt.

Dat Bitcoin miners het momenteel zwaar hebben is niet vreemd. De winstgevendheid van miners is vanaf de all-time high met ongeveer 75 procent gedaald. Ook de Bitcoin Puel Multiple Chart, een indicator die de winstgevendheid van miners in perspectief plaatst, geeft momenteel een score van 0,39. Daarmee zit ook deze indicator in de capitulatie-zone en dat is precies wat er op dit moment gebeurt bij de miners.

Met de score van 0,39 zitten we voor deze indicator op het laagste punt sinds de crash van november 2018 en verdienen miners slechts 39 procent van het 1-jarige gemiddelde inkomen. Hoe langer dit duurt, hoe groter de kans is dat de miners afscheid moeten nemen van hun zuurverdiende Bitcoin.

Gerealiseerde verliezen bereiken hoogtepunt

De toenemende gerealiseerde verliezen zetten ook steeds meer druk op de markt voor Bitcoin. Afgelopen week realiseerde investeerders het grootste verlies in de geschiedenis van Bitcoin. Het on-chain gerealiseerde verlies kwam uit op meer dan 4,23 miljard dollar, waarbij de grote verkoopgolven van 2021 en 2020 werden overtroffen.

Gebaseerd op on-chain data zitten lange-termijn hodlers momenteel op het grootste ongerealiseerde verlies in de geschiedenis van Bitcoin. Lange-termijn hodlers zitten nu ook gedeeltelijk met een hogere kostenbasis dan korte-termijn hodlers. In vorige bearmarkten is het “uitwassen” van deze verkopers vaak de laatste stap geweest in het vinden van een bodem.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten