Bitcoin stijgt
Bitcoin, Ethereum

Crypto Rally Gaat Door: Bitcoin Overtreft $31.000 en Ethereum nadert $2.000

Voor de tweede keer in een week heeft Bitcoin de $31.000 grens doorbroken. Tegelijkertijd kruipt Ethereum dichter naar de $2.000 toe, waarmee de positieve trend in de cryptomarkt blijft voortduren.

Bitcoin Veerkrachtig Boven de $31.000

Maandag was een goede dag voor Bitcoin, waarbij de grootste cryptomunt opnieuw tot boven de $31.000 grens steeg. Volgens CoinGecko was de prijs op het moment van schrijven $31.052. Dat is een stijging van 1,8% in één dag, en meer dan 2% in een week. In de afgelopen twee weken is Bitcoin in totaal 17% meer waard geworden.

BTC 3 juli
BTC/USD 4 uur per candle – Bron: TradingView

Institutionele belangstelling drijft Bitcoin omhoog

Slechts een tweetal weken geleden slaagde Bitcoin erin om de grens van $31.000 te doorbreken, een prijsniveau dat voor meer dan een jaar als onbereikbaar werd beschouwd. Deze opwaartse trend werd mede aangewakkerd door hernieuwde interesse van institutionele beleggers. Aanwijzingen hiervoor zijn de aanvraag van BlackRock voor een Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) en de lancering van de nieuwe cryptocurrency exchange, EDX Markets.

Na een korte terugval onder deze grens in de afgelopen dagen, heeft Bitcoin weer vaste voet boven de $31.000 weten te krijgen.

Een recent verslag van CoinShares bevestigt deze trend, waarin het benadrukt dat institutionele beleggers hun betrokkenheid bij de cryptomarkt verder versterken. Ze investeerden gezamenlijk $125 miljoen in de afgelopen week, waarbij de voorkeur duidelijk uitging naar Bitcoin – het grootste deel van deze verse kapitaalstroom vloeide naar deze dominante cryptocurrency.

De toename van institutionele interesse in de cryptosector wordt versterkt door het optreden van invloedrijke Wall Street-bedrijven. Zo hebben BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, en financieel gigant Fidelity, beiden aanvragen ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een spot Bitcoin ETF. Dit versterkt verder het beeld van de aantrekkelijkheid en dynamiek van deze markt.

Ethereum nadert belangrijk niveau

Bitcoin is niet de enige crypto die op dit moment in de spotlights staat. Ethereum komt razendsnel dichterbij de mijlpaal van $2.000 per munt. Het wordt momenteel verhandeld voor $1.961, wat een gezonde stijging van 2,3% in de afgelopen 24 uur weerspiegelt. Mocht Ethereum de $2.000 overschrijden, dan zou dit de eerste keer zijn sinds mei dat het deze prijs bereikt.

Ondanks deze indrukwekkende prestatie ligt Ethereum nog steeds aanzienlijk lager dan zijn hoogtepunt van $4.878 in november 2021, volgens data van CoinGecko. Het bevindt zich momenteel op bijna 60% onder deze piekwaarde, terwijl Bitcoin ongeveer 55% onder zijn eigen recordhoogte staat uit dezelfde periode.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin gaat pumpen als olie en energieprijzen stijgen
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk