Uitleg, Uitleg Trade

Uitleg, Uitleg Trade

Crypto traden: 10 dingen die elke beginner moet weten

Velen zijn ervan overtuigd dat crypto de nieuwe toekomst is. De nieuwe manier van geld verdienen, maar stap er pas in als je weet waar je het over hebt.


Het echte leven

We hebben allemaal honderden verhalen gehoord over het enorme geld dat wordt verdiend in de crypto-handel. Anonieme Twitter-handelaren vertellen ons verhalen over het veranderen van duizend dollar in miljoenen in een paar maanden tijd. Dit door in Altcoins te handelen en zo dus dagelijks 100x winst te maken.

‘Moonen’. ‘Lambo’s’. Voor de buitenstaander lijkt dit een gemakkelijke en zekere manier om snel rijk te worden. Mensen verlaten hun baan om ‘professionele cryptohandelaren’ te worden, soms zelfs voordat ze de basisbeginselen van handelen en risicobeheer leren kennen. We weten allemaal hoe zo’n verhaal eindigt.

Een trader zijn is eigenlijk altijd moeilijk – 95% van alle handelaren faalt en de meeste falen zelfs binnen enkele maanden. Ze gaan over het algemeen compleet ten onder of presteren veel slechter dan simpelweg geld te stoppen in een veilige investering. Het is dus helemaal niet zo makkelijk om geld te verdienen in de cryptomarkt. Waarom niet? Lees de onderstaande redenen.


1) De casino sluit nooit

De markt is 24/7 open, waardoor handelaren het gevoel hebben dat ze altijd moeten handelen. Dit veroorzaakt enorme vermoeidheid en FOMO (angst om een trade te missen). Niemand kan effectief een markt volgen die permanent open is en nieuwe traders vinden het vaak moeilijk om niet elke seconde de koers in de gaten te houden. Dit verpest vaak zowel hun persoonlijke leven als hun financiën.


2) Welke fundamentals?

De cryptomarkt mist fundamentals, de hoeksteen van het handelen in traditionele markten. Bij het kopen van aandelen kan een handelaar kwartaalcijfers, verkooprapporten, de koers van het bedrijf en talloze andere succesmeters bekijken. Wat nog belangrijker is, is dat bedrijven die op de beurs handelen gereguleerd zijn en daarom transparant. Je weet dus over het algemeen wat je koopt.

In de cryptomarkt is dit heel anders. De kracht van het project is soms helemaal niet zo relevant voor de handelaar. Crypto traders vertrouwen vaak alleen op technische analyse (TA), die moeilijk te gebruiken is voor nieuwkomers.


3) Ik verdien geld, maar mijn Bitcoin-saldo is lager

Het samenspel tussen Bitcoin (BTC) en altcoins is complex. Alts zijn zelden veilig om te verhandelen en het vinden van kansen vereist enorm veel geduld en ervaring. Beide factoren zijn vaak dingen die beginnende handelaren vaak niet hebben. Nieuwe crypto traders schatten, vaak ten onrechte, het succes van hun trades in dollar waarde. Dit doen ze terwijl ze, wanneer ze hun geld in Bitcoins zouden hebben gelaten, veel meer winst hadden gehad. Het handelen in de traditionele markten is veel simpeler. Je verdient dollars of je verliest dollars.


4) Hoe stel ik een stop loss in en neem ik een winstorder aan?

Oudere handelaren hebben het voordeel dat ze beide stops verliezen plaatsen en winstorders aannemen, zelfs als trailing stops. Hierdoor vereisen trades minder mensen die nauw opletten en management. In crypto hebben exchanges onvoldoende orders om het risico goed te beheren, vooral in een markt die nooit sluit.

Ervaren cryptohandelaren kunnen talloze verhalen delen over het missen van een enorme stijging terwijl ze sliepen omdat ze hun ondergrens hadden beschermd met een stop loss en niet in staat waren om verkooporders op hun doelen te stellen. Traders zouden nooit moeten kiezen tussen winst nemen en hun risico goed beheren.


5) Ik kan $10 omzetten in $1.000 met leverage!

Hefboom (leverage) handel komt veel te vaak voor bij beginners. Leverage is een hulpmiddel dat alleen gebruikt zou moeten worden door de meest ervaren handelaren.

Toegangsbarrières bestaan ​​niet in de cryptowereld. Exchanges zijn gebouwd om de rijkdom van onervaren traders in hun eigen zakken te steken. Beginners zullen waarschijnlijk bijna altijd verliezen wanneer ze traden met leverage. Dit omdat je met 1 trade al je geld kan verliezen.


6) Snel rijk worden is eenvoudig, toch?

In traditionele markten verwacht niemand snel rijk te worden. Crypto spreekt mensen aan die snel geld willen verdienen met een klein bedrag. En eerlijk gezegd is dat onrealistisch. Twitter influencers beloven lambo’s terwijl beginnende traders hun huur bij elkaar moeten sprokkelen.

Degenen die snel heel erg rijk werden in crypto hadden waarschijnlijk veel geluk. Het betekent echt niet altijd dat ze heel goed waren in traden.


7) Crypto is geen veilige investering

Een onervaren persoon heeft veel minder kans om blut te worden door het kopen van een willekeurige aandelen dan dat hij een beschikbare coin in crypto koopt. De inzet is veel hoger. Crypto is geen veilige investering en een trader zou zeker niet zijn leningen af moeten laten hangen aan zijn crypto investering. Een gouden regel in de crypto wereld is: Wanneer je niet kunt slapen door je investering, dan heb je te veel geld geïnvesteerd.


8) Let op met slechte adviseurs

Hoewel er ervaren en succesvolle handelaren op sociale media aanwezig zijn, krijgen de meeste beginners advies van onervaren traders. Wees daarom altijd zeer voorzichtig met wie je gelooft en zoek adviseurs waarvan je weet dat ze je goed begeleiden. Daarnaast moet je nóóit in een pump en dump groep stappen. Deze groepen manipuleren hun leden voor hun eigen winst.


9) Traders doen niet aan ‘average down’

Een veel voorkomende ernstige fout die veel handelaren maken is Averaging Down: Dat betekent dat ze meer van de munt kopen als de prijs daalt. Dit doen ze met het idee dat een goede aankoop nu goedkoper is (een nog beter koopje). Deze logica is echter helemaal niet van toepassing in de crypto markt.

Een goede crypto trader zou altijd een zekerheid inbouwen voor zijn trade. Wanneer de koers aanzienlijk daalt, dan zou de trade ongeldig moeten worden verklaard en moet er een stop loss gehit worden. Als je dit niet doet dan vraag je om grote verliezen.


10) Risicobeheer is alles

Risicobeheer, ook wel riskmanagement genoemd, is saai en is toevallig de meest belangrijke vaardigheid die nodig is om winst te maken. Inzicht in de risico’s van een trade en hoe u een wallet goed in evenwicht kunt houden, is veel belangrijker dan de trades zetten. Dit leren kost tijd en de meeste nieuwe crypto traders zijn failliet voordat ze dit goed door hebben.

Start daarom altijd met een klein percentage van je crypto wallet als je wilt leren traden. Zo kun je eerst leren van je fouten, voordat je groot geld gaat inzetten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten