Hackers
Altcoin

Crypto-verliezen op BNB Chain dalen met 85% in 2023

Volgens een recent rapport van AvengerDAO, opgesteld door de beveiligingsbedrijven CertiK, Hashdit, Ancilia, en Salus, heeft de BNB Chain een significante daling van 85% in crypto-verliezen gezien in 2023, wat een einde maakt aan de driejarige opwaartse trend van verliezen.

Verliezen zijn gestaag toegenomen

Het rapport onthult dat sinds 2020 de verliezen op de BNB Chain gestaag waren toegenomen, met een piek in 2022 waarin meer dan $1,1 miljard aan crypto-activa werd gestolen. Echter, in 2023 verminderden deze verliezen aanzienlijk tot $161 miljoen, een drastische daling ten opzichte van het voorgaande jaar.

Opvallend is dat zowel het aantal hacks als oplichtingen op de BNB-keten afnam in 2023. De totale waarde verloren door hacks daalde met 91%, terwijl oplichting een daling van 54% liet zien.

Interessant is dat, ondanks de vermindering in gestolen waarde, het aantal pogingen tot hacking en oplichting in 2023 juist toenam. Er werden 210 hacks geregistreerd, een toename van 96%, en het aantal oplichtingspogingen steeg met 14% ten opzichte van 2022.

Waarschuwingen lijken hulp te bieden

Een vertegenwoordiger van het BNB Chain Core Development Team suggereert dat deze daling in verliezen grotendeels toe te schrijven is aan de snelle waarschuwingen van de AvengerDAO. Deze waarschuwingen helpen om de gemeenschap te alarmeren over potentiële slechte actoren.

“Hoewel het aantal pogingen tot hacking of oplichting niet is afgenomen, heeft de effectiviteit van AvengerDAO’s waarschuwingen bijgedragen aan het verminderen van de impact op gebruikers,” zei de vertegenwoordiger.

In 2023 zagen we ook een toename van ‘rode alarmen’, uitgevoerd door de risicoscreeningstool van Hashdit, die ongeveer 3.500 waarschuwingen verstuurde. Deze tool helpt leden van de gemeenschap te waarschuwen voor mogelijke risico’s.

Tot slot liet de vertegenwoordiger van het BNB Chain-team weten dat AvengerDAO, opgericht om de gemeenschap te beschermen tegen exploits, oplichting en kwaadwillende actoren, van plan is het aantal samenwerkingspartners verder uit te breiden. Dit zal helpen om de veiligheid binnen het ecosysteem te blijven verbeteren.

Altcoin nieuws

Nederlandse crypto analist voorspelt verschuiving van Bitcoin naar altcoins
Deze 3 cryptomunten boeken bizarre winsten deze week
Spot Bitcoin ETF’s: De voorbode van een financiële revolutie
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high