Bitcoin whale
Bitcoin

Crypto whales kopen binnen 24 uur $1 miljard aan Bitcoin 

Bitcoin (BTC) heeft de laatste tijd te maken met een dalende trend. In maart bereikte het nog een recordhoogte van bijna $74.000, maar sindsdien is de waarde gestaag gedaald. Op het moment van schrijven is de prijs van de digitale munt ongeveer $60.700. Interessant genoeg lijken grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, deze dip te benutten door massaal in te kopen.

Volgens het blockchain-analyseplatform Santiment hebben whales in 24 uur tijd voor ongeveer $941 miljoen aan BTC gekocht, waarmee hun totale bezit met 15.121 BTC is toegenomen. Dit is het hoogste niveau in twee weken tijd.

Een ander analyseplatform, CryptoQuant, noteerde ook aanzienlijke aankopen door whales enkele dagen geleden. Binnen een periode van drie dagen kochten zij Bitcoin ter waarde van $3 miljard, wat neerkomt op een totaal van 47.000 Bitcoins.

De recente grootschalige aankopen door whales worden beschouwd als een blijk van vertrouwen in de Bitcoin-markt, vooral na een periode van significante verkopen. De handelingen van deze grote investeerders suggereren dat zij een prijsstijging anticiperen. Dit is mede gebaseerd op hun toegang tot geavanceerde analysetools en diepgaande marktkennis.

Bitcoin koers kan tot $85.200 stijgen

Volgens de oprichters van het on-chain analyseplatform Glassnode kan Bitcoin mogelijk aanzienlijk in waarde stijgen. Zij hebben een doelkoers van $85.200 gesteld, te bereiken vóór de zomer. Deze voorspelling is gebaseerd op het doorbreken van het ‘bullish pennant’ patroon, waarbij de huidige koers zich beweegt tussen $60.000 en $66.000. Als het Bitcoin lukt om deze drempel succesvol te overstijgen, zou dit kunnen leiden tot verdere prijsstijgingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten