Bitcoin whale
Nieuws

Crypto whales kopen voor $1,23 miljard aan Bitcoins tijdens correctie

In de afgelopen weken daalde de koers van Bitcoin (BTC) tot bijna $60.000. Dit bood een uitgelezen kans voor crypto whales om extra munten in te slaan, zo blijkt uit on-chain gegevens van het blockchainanalyseplatform Into The Block.

On-chain gegevens van het blockchainanalyseplatform IntoTheBlock laten zien dat deze vermogende investeerders actief werden na een periode van dalende prijzen. Ze kochten in totaal voor $1,23 miljard aan BTC.

Bitcoin whales weer actief

IntoTheBlock deelde onlangs gegevens over een aanzienlijke toename van kapitaal bij vermogende Bitcoin-adressen. Sinds begin april waren deze whales vrij inactief, wat bijdroeg aan de aanhoudende daling van de Bitcoin koers.

Deze trend keerde echter toen de waarde van Bitcoin kortstondig tot $60.000 daalde en de investeerders zagen hun kans schoon. Ze kochten 19.760 bitcoins voor een gemiddelde prijs van ongeveer $62.500 per stuk, wat neerkomt op een totale investering van $1,23 miljard.

Het gedrag van deze vermogende investeerders wordt nauwgezet gevolgd door de rest van de cryptocurrencygemeenschap, die hen vaak ziet als indicatoren van ‘het slimme geld’.

Historisch gezien hebben whales een significante invloed op de BTC koers; ze kopen meestal dichtbij de bodemprijzen en verkopen als de prijzen hun piek naderen. Door deze patronen te analyseren, proberen andere beleggers toekomstige koersbewegingen van Bitcoin te anticiperen.

Grote Bitcoin prijsstijging op komst?

De koers van Bitcoin (BTC) vertoont tekenen van herstel. In de afgelopen 24 uur is de koers met 1,37% gestegen en ligt nu weer boven de $65.000. Deze recente stijging kan wijzen op hernieuwd vertrouwen onder investeerders, ondanks de eerdere prijsdalingen.

De recente Bitcoin Halving, waarbij de beloning voor het minen gehalveerd wordt, kan helpen de verkoopdruk te verminderen, wat vaak leidt tot een positieve ontwikkeling van de koers.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers doorbreekt na 38 dagen opnieuw de grens van $71.000
Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten