crypto crash
Bitcoin

Cryptobeurzen betalen Mt. Gox Bitcoins uit, verkoopgolf op komst?

De beruchte Bitcoinbeurs Mt. Gox is deze maand in de hoogste versnelling bezig met het terugbetalen van enorme hoeveelheden Bitcoin (BTC) aan voormalig klanten.

Het Bitcoin nieuws wordt de afgelopen tijd overspoeld met transacties ter waarde van tienduizenden bitcoins die vanuit Mt. Gox naar verschillende exchanges worden gestuurd die het proces ondersteunen. Deze exchanges hebben nu aangekondigd de Bitcoins uit te keren aan de desbetreffende schuldeisers. 

Gevreesde BTC-terugbetalingsproces Mt. Gox

Mt. Gox was in de beginjaren van Bitcoin nog de grootste Bitcoinbeurs ter wereld die goed was voor meer dan 70% van alle BTC-transacties. In 2014 ging de beurs echter kopje onder nadat het in de jaren ervoor getroffen was door een reeks hacks en wanpraktijken waarbij 850.000 Bitcoins verloren ging. In de jaren na het faillissement zijn meer dan 140.000 Bitcoins teruggevonden, en deze worden nu eindelijk teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

Deze maand is het terugbetalingsproces van meer dan $9 miljard aan Bitcoins van start gegaan. Al jaren vreest men voor de terugbetalingen vanwege de potentiële bloedgolf aan Bitcoins die mogelijk op de markt terechtkomen.

Niet voor niets dat de angst er steeds goed in schiet wanneer de Japanse exchange voor miljarden dollars aan Bitcoins in beweging brengt. Gisteren kon je nog lezen over de meest recente verplaatsing van bijna $3 miljard aan Bitcoin. 

Kraken en Bitstamp geven Bitcoins terug

Mt. Gox werkt voor de terugbetalingen samen met vijf verschillende crypto exchanges. De Europese exchange Bitstamp is er hier een van en zal vandaag beginnen met het distribueren van de Bitcoins die het van de failliete beurs heeft ontvangen, zo liet het gisteren op socialmediaplatform X weten. Vanwege veiligheidscontroles moeten schuldeisers rekening houden met een week voordat de fondsen verdeeld zijn.

Data van blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence tonen dat Bitstamp op maandag 1.980 BTC en 382.377 BTC ontving in twee afzonderlijke transacties, gevolgd door nog eens 1.979 BTC en 382 BTC gisteren.

De CEO van de Amerikaanse cryptobeurs Kraken, David Ripley, schreef gisteren op X dat zijn beurs al klaar is met het verdelen van de Bitcoin- en Bitcoin cash (BCH)-tegoeden van Mt. Gox. Een bedrag van 48.641 BTC werd op 16 juli verstuurd naar een adres dat mogelijk toebehoord tot Kraken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?