Bitcoin, BTC
Bitcoin

CryptoBirb: ‘Eind september is het beste moment om Bitcoin te kopen’

Veel investeerders maken zich zorgen om het huidige koersverloop van Bitcoin. Na de sterke start van 2023 lukt het de bulls maar niet om het positieve momentum te herpakken. Volgens CryptoBirb kan het einde van september echter weleens een goed moment zijn om Bitcoin te kopen.

Bitcoin en het vierde kwartaal

Volgens CryptoBirb is de tweede helft van september historisch gezien een heel goed koopmoment voor Bitcoin. Tegelijkertijd geeft de analist toe dat er geen garanties bestaan binnen de financiële wereld. Het is puur en alleen een theorie gebaseerd op data uit het verleden en dat zegt natuurlijk niets over de toekomst.

Ondanks dat is het waar dat de geschiedenis vaak rijmt met het heden; zeker in de cyclische markt van Bitcoin. Kijkende naar de gemiddelde resultaten van Bitcoin in oktober en november kan het om die reden volgens CryptoBirb een goed moment zijn om de digitale munt te kopen.

Die theorie van CryptoBirb wordt ondersteund door de bovenstaande data van Coinglass. Hierin zien we duidelijk terug dat het vierde kwartaal over het algemeen een succesverhaal is voor Bitcoin, enkele uitzonderingen daargelaten.

De maanden van juli tot en met september zijn historisch gezien (op 2017 na) juist wat mindere maanden om Bitcoin te kopen.

September de roodste maand van het jaar

Waar de maanden van oktober tot en met december vaak goed zijn voor Bitcoin, is september historisch gezien juist de slechtste maand van het jaar. Alleen in 2015 en 2016 wist Bitcoin in september een bescheiden winst te noteren. In die jaren ging het om rendementen van 2,35 en 6,04 procent voor Bitcoin.

Voor oktober is het verhaal weer compleet anders. Oktober was alleen in 2014 (-12,95) en 2018 (-3,83) een negatieve maand voor Bitcoin. November is slechts viermaal een negatieve maand geweest in 2018, 2019, 2021 en 2022.

Wat aan de data van november opvalt is dat het gaat om 4 van de laatste 5 novembers. Alleen november 2020 was een positieve maand voor de Bitcoin koers de afgelopen vijf jaar. Wat dat betreft is het te hopen dat november 2023 een ander beeld zal schetsen voor de digitale munt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December