Newsbit

Wat is EOS?

TimeCoin Special Token Sale Banner

EOS is een relatief nieuwe cryptocoin die in de afgelopen tijd flink onder de aandacht is gekomen. EOS is een cryptocoin die met zijn eigen blockchain een weg is ingeslagen om een gedecentraliseerd systeem te worden die goed schaalbaar is. Hiermee willen ze transactiekosten volledig afschaffen en miljoenen transacties per seconde mogelijk maken. Ter vergelijking: Ethereum kan op dit moment 6 transacties per seconde verwerken.

Tip: Hier onder vind je een korte video die duidelijk maakt wat EOS is.


Waar kan ik EOS voor gebruiken?

EOS lijkt erg veel op Ethereum. Hierom kan ook EOS worden gebruikt om bijvoorbeeld nieuwe apps te maken, zoals een chat-app of opslagdienst.

Naast het maken van deze apps is het ook mogelijk om digitaal contracten af te sluiten. Hierbij is te denken aan een verkoopakte die in het EOS netwerk wordt bijgehouden. Hierdoor is een tussen dienst als een notaris niet langer nodig. Doordat de blockchain nu nog relatief nieuw is, staan al deze apps nu nog in de kinderschoenen. Ook is het mogelijk om te handelen in EOS.


Wat is het verschil tussen EOS en Ethereum?

EOS en Ethereum lijken erg veel op elkaar. Het grote verschil tussen beide munten is de schaalbaarheid, transactiesnelheid en de transactiekosten. Om een voorbeeld te geven: De snelheid tot bevestiging bij Ethereum is zo’n 15 seconden, bij EOS is dit minder dan 1 seconde. Dit zorgt ervoor dat EOS de transacties veel sneller kan verwerken dan Ethereum.


De EOS koers

 De EOS koers is net zoals andere cryptocurrencies een zeer instabiele investering. Het is dus mogelijk dat de EOS koers in een dag 30% kan stijgen of dalen. Er zijn een aantal variabelen waar de EOS koers afhankelijk van is, namelijk:

  • Nieuwe updates binnen het EOS netwerk.
  • De start van een samenwerking met een bedrijf.
  • Nieuws over de acceptatie van EOS en andere crypto’s.

In de onderstaande grafiek is de EOS koers te zien vanaf het begin van de cryptomunt, begin juli 2017. We zien in deze grafiek dat de koers tot begin december 2017 vrij stabiel is gebleven, zo rond de $0,50. Hierna is de EOS koers flink gaan stijgen. Deze stijging kwam tot zijn hoogtepunt op 12 januari 2018. De koers voor 1 EOS token lag toen boven de $16,00. Sindsdien hebben we de koers flink zien terugzakken.


Waar kun je EOS kopen?

Ben jij benieuwd waar je het best EOS kan kopen? Er zijn vrij veel exchanges waar je deze cryptocurrency kunt kopen. Newsbit heeft voor jou de beste sites voor het kopen en verkopen van EOS hieronder genoteerd. Wil je meer weten over de verschillende exchanges? Druk dan op de exchange waar jij meer over wilt weten.


Wie is de oprichter van EOS?

De oprichter van EOS is Dan Larimer. In de cryptowereld is dit een bekende naam omdat hij zeer betrokken was in de ontwikkeling van de Bitcoin en hiernaast bekend stond voor de verschillende technologieën die hij heeft uitgebracht, zoals het Delegated Proof of Stake algoritme. Tevens heeft Dan Larimer het decentrale netwerk Bitshares opgericht.


Wat zijn de voordelen van EOS?

1. Biedt ondersteuning aan voor miljoenen gebruikers
Het platform is erg ver op te schalen waardoor het kan worden gebruikt door miljoenen gebruikers.

2. Gratis
Het platform van EOS maakt het voor developers van apps mogelijk om apps gratis aan te bieden aan hun gebruikers. Hierdoor hoeft geen enkele gebruiker te betalen voor de apps die via dit platform worden gebruikt.

3. De hoge snelheid van EOS
De blokketen van EOS is gemaakt op transactiesnelheid. Hierdoor is deze veel sneller in vergelijking tot andere cryptocurrencies. Zo verwerkt Ethereum haar transacties bijvoorbeeld in ongeveer 15 seconden en de Bitcoin in ongeveer 10 minuten. EOS miljoenen transacties per seconde verwerken.

4. De lage transactiekosten
EOS doelt erop om de transactiekosten volledig af te schaffen.


Wat zijn de nadelen van EOS?

1. Alles is virtueel.
EOS is net zoals Ethereum geheel virtueel. Dit kan een nadeel zijn. Veel mensen zijn toch nog een beetje angstig dat het virtuele geld zomaar kan verdwijnen.

2. Nog niet volledig geaccepteerd
Net als andere crypto’s is EOS nog steeds niet volledig geaccepteerd. Net zoals bij de Bitcoin zijn overheden van verschillende landen bang dat crypto’s gevaarlijk zijn voor het financiële systeem. Overheden hebben namelijk geen inzicht en grip op cryptocurrency.

3. Het is nog relatief nieuw
Doordat EOS net als veel alle andere cryptocurrencies relatief nieuw is, is er ook relatief weinig informatie over beschikbaar. Hierdoor ontbreekt informatie zoals de blok grootte en is er weinig documentatie te vinden.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top