Crypto Users
Blockchain

Cryptocurrency-industrie potentieel op koers om 1 miljard gebruikers te bereiken tegen 2025

Volgens een recente analyse van Bitcoin-analist Willy Woo, zou de cryptocurrency-industrie tegen het einde van 2025 de mijlpaal van één miljard gebruikers kunnen bereiken. In een bericht op het sociale media platform X van 29 april, presenteert Woo een grafiek gebaseerd op meerdere onafhankelijke studies die de groei van het aantal crypto-gebruikers projecteert. Volgens een schatting van Binance, zou ongeveer 65% van deze gebruikers Bitcoin bezitten.

Eerste grafiek in zijn soort gedeeld

De grafiek, die als eerste in zijn soort wordt beschouwd, is ontwikkeld om een duidelijk beeld te geven van het huidige aantal gebruikers van crypto-assets en de verwachte groei tot het eerste miljard. Daniel Batten, investeerder en auteur van de ‘Bitcoin ESG Forecast’, reageerde op Woo’s post door het belang van deze visualisatie te benadrukken: “Een ongelooflijke grafiek die voor het eerst toont wanneer we de grens van 1 miljard gebruikers zullen overschrijden.”

Crypto-gebruikers worden in het diagram gedefinieerd als unieke entiteiten die hebben voldaan aan de ‘Know Your Customer’ (KYC)-verificatie en eerder transacties op de blockchain hebben uitgevoerd. Deze definitie is cruciaal voor het begrijpen van de echte groei in de crypto-sector.

Ondanks het optimisme van Woo, wijst een rapport van Crypto.com uit januari 2024 erop dat het aantal crypto-eigenaren in 2023 met 34% is gestegen tot 580 miljoen, waarbij het aantal Bitcoin-houders is gegroeid tot 296 miljoen, oftewel 51% van alle crypto-houders. De introductie van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s) wordt gezien als een belangrijke drijfveer voor deze groei.

Toch nog grote gebruikerstoename nodig

Toch zou er een toename van 72% nodig zijn om van 580 miljoen naar één miljard gebruikers te groeien, een groeipercentage dat aanzienlijk hoger ligt dan het afgelopen jaar. Een gezamenlijk rapport van Boston Consulting Group, Bitget en Foresight Ventures uit 2022 suggereert zelfs dat de mijlpaal van één miljard gebruikers pas tegen 2030 zal worden bereikt, mits de huidige adoptiesnelheden aanhouden.

De Boston Consulting Group benadrukt dat er nog ‘voldoende ruimte om te groeien’ is in de crypto-sector, gezien slechts 0,3% van het individuele vermogen momenteel in crypto wordt geïnvesteerd, vergeleken met 25% in mondiale aandelen. De toekomstige groei van cryptocurrency hangt af van verschillende factoren, waaronder regulatie, technologische ontwikkelingen en de bredere economische omstandigheden.

Blockchain nieuws

Venezolaanse Regering keurt Cryptomining af wegens hoge elektriciteitsvraag
Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten