Chart Up
Blockchain

Cryptofonds ter waarde van $500 miljoen kijkt naar Animoca Brands en Chainalysis

Het C1 Secondaries Fund, met activa ter waarde van $500 miljoen, heeft plannen aangekondigd om aanzienlijke investeringen te doen in toonaangevende cryptobedrijven zoals Animoca Brands en Chainalysis. Deze aankondiging komt op een moment dat de cryptomarkten hun bullish momentum voortzetten.

Grote cheques voor waarderingen van $300 Miljoen en hoger

Volgens een rapport van het Australian Financial Review op 10 december is het in Silicon Valley en de Verenigde Arabische Emiraten gevestigde fonds bereid cheques uit te schrijven variërend van $20 miljoen tot $50 miljoen om particuliere holdings in cryptobedrijven met een waardering van $300 miljoen en hoger te verwerven, zoals aangegeven in hun pitchdeck.

Bij de recente kapitaalverhoging van Animoca Brands werden de aandelen verhandeld voor ongeveer $4,50. Het C1 Fund, mede opgericht door een voormalige directeur van Coinbase, heeft echter aangeboden de aandelen te kopen voor ongeveer $1,12, wat een opmerkelijke korting van 75% betekent ten opzichte van de meest recente waardering.

Tegelijkertijd heeft het fonds ook plannen om aandelen van Chainalysis te verwerven met een korting van 63% ten opzichte van de laatste kapitaalverhoging.

Marktopleving en Bitcoin’s Opmars

Deze inspanningen van het fonds om aandelen in beide bedrijven te verkrijgen, volgen op een recente marktopleving binnen de crypto-ruimte. In de eerste week van december steeg de prijs van Bitcoin voorbij $40.000, waardoor de totale marktkapitalisatie van de crypto-ruimte de grens van $1,6 biljoen overschreed. Op dit moment schommelt de prijs van BTC net onder de $42.000.

Naast de groei van crypto-activa heeft ook de markt voor niet-fungibele tokens (NFT’s) zich bij deze opwaartse trend gevoegd. Op 8 december bleek uit een rapport van DappRadar dat het handelsvolume van NFT’s in november bijna $1 miljard bedroeg. Deze toename in volume duidt op een verschuiving in gebruikersgedrag. In november steeg de gemiddelde waarde van NFT-transacties van $126 naar $270. De cryptomarkt blijft daarmee een dynamische en evoluerende sector met toenemende interesse van grote investeerders zoals het C1 Secondaries Fund.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC