palestina
Bitcoin

Cryptomarkt houdt stand te midden van aanhoudende spanningen tussen Israël en Hamas

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan. Het conflict tussen Israël en Hamas, bereikte onlangs een nieuw hoofdstuk. Een grote georganiseerde aanval door Hamas leidde tot vele doden en gewonden. Een treurige situatie die ook verregaande economische gevolgen heeft voor de regio. De crypto sector blijft opvallend genoeg grotendeels onaangetast door zijn eigenschappen zoals decentralisatie. 

De huidige omstandigheden

Op 7 oktober verraste de Palestijnse militante groep Hamas vriend en vijand door vroeg in de ochtend een grootschalige aanval op Israël te lanceren. Zelfs de geavanceerde inlichtingendiensten van Israël hadden deze actie niet zien aankomen. Als directe reactie kondigde premier Benjamin Netanyahu aan dat Israël in oorlog is met Hamas en riep hij reservisten op ter ondersteuning.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bekendgemaakt dat er reeds meer dan 200 Israëlische slachtoffers zijn, terwijl aan Palestijnse zijde het Ministerie van Gezondheid meldt dat er in Gaza 256 doden zijn gevallen door de Israëlische tegenaanvallen. Er zijn tevens berichten over gijzelingen door Hamas. President Joe Biden heeft onmiddellijk de aanval van Hamas veroordeeld, waarbij hij zijn steun voor Israël’s recht op zelfverdediging benadrukte. De situatie in het gebied is nu gespannener dan ooit tevoren.

Een economie zonder centrale macht

Een cruciale factor die de cryptocurrency-sector beschermt tegen de invloeden van regionale conflicten, zoals het recente Israël-Hamas conflict, is de fundamentele eigenschap van decentralisatie. In tijden van politieke onrust of economische instabiliteit, kunnen traditionele financiële systemen en valuta’s sterk fluctueren of zelfs instorten. Decentralisatie in de cryptocurrency-sector betekent dat deze valuta’s kunnen dienen als een stabielere opslag van waarde tijdens dergelijke onrustige periodes.

Crypto’s zijn daarnaast wereldwijd verspreid, waardoor hun waarde wordt bepaald door een samenspel van factoren, zoals vraag en aanbod, adoptiegraad en wereldwijd marktsentiment, die verder gaan dan regionale geopolitiek. Bijvoorbeeld, ondanks recente conflicten, handelde Bitcoin (BTC) nog steeds op deze koers van bijna $28.000. 

Veel beleggers zien cryptocurrencies als diversificatie van hun portefeuille, vooral tijdens politieke of economische onzekerheden. Daarnaast wordt de acceptatie van cryptocurrencies steeds prominenter. Niet alleen individuen, maar ook bedrijven en instellingen erkennen de voordelen ervan. Naast investeringen bieden ze een efficiënte manier voor transacties en grensoverschrijdende handel.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13