Bitcoin

Cryptomarkt waarde breekt voor het eerst sinds mei $1,9 biljoen

De cryptomarkt presteert de afgelopen dagen uitstekend waardoor de totale marktkapitalisatie bijna weer boven de $2 biljoen ligt.


De cryptomarkt herstelt

Volgens gegevens van CoinMarketCap doorbrak de cryptomarkt op 9 augustus de totale marktwaarde van $1,9 biljoen. Dit gebeurde voor het eerst sinds 18 mei.

Na een enorme koerscrash lijkt de cryptomarkt nu weer op de weg terug. In minder dan een maand tijd is de marktwaarde namelijk met bijna $700 miljard gestegen, van $1,2 biljoen naar $1,9 biljoen. Ondanks dat ligt de marktkapitalisatie nog altijd $700 miljard lager ten opzichte van het hoogste punt ooit van $2,5 biljoen dat behaald werd op 11 mei.

Crypto marktkapitalisatie 3 maanden – Bron: CoinMarketCap

De koersstijging van de gehele cryptomarkt is terug te zien in de waarde van de Bitcoin. BTC bereikte maandag namelijk, voor het eerst sinds 16 mei, een totale waarde van meer dan $860 miljard. Dit terwijl het op 20 juli een dieptepunt bereikte van $560 miljard. Dat betekent dat de koers alweer met 53% is gestegen vanaf het jaarlijkse dieptepunt.

Ethereum heeft zelfs nog meer winst geboekt. De totale marktwaarde is vanaf zijn dieptepunt alweer met 81% gestegen, van $204 miljard tot $369 miljard. Deze winst werd mede veroorzaakt door de invoering van een grote netwerk update genaamd de London hard fork.

Bitcoin nieuws

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen