Bitcoin, dollar
Bitcoin

CryptoQuant CEO: Bitcoin doorleeft langste consolidatie ooit in halving-jaar

CryptoQuant CEO Ki Young Ju constateert dat Bitcoin op weg is naar de langste consolidatieperiode ooit in een halving-jaar. Als de koning van de markt binnen twee weken geen koersexplosie doormaakt gaan we records breken. Dat zijn alleen niet de records waar de meeste mensen op hoopten.

Langste consolidatie ooit

“We zijn inmiddels 285 dagen onderweg in 2024. Als Bitcoin binnen 14 dagen niet in een bullmarkt komt, dan markeert dit de langste zijwaartse periode ooit in een halving-jaar”, aldus Ki Young Ju.

In de bovenstaande grafiek zien we dat Bitcoin ondertussen achter begint te lopen op de cyclus van 2020. Dat betekent natuurlijk niet dat het feestje meteen voorbij is, want iedere cyclus kent ook weer zijn eigen unieke omstandigheden.

Deze cyclus wordt gekenmerkt door grote zorgen over de wereldeconomie onder bepaalde groepen van beleggers. Daarbij doen aandelen het fantastisch door de hype rondom kunstmatige intelligentie, waardoor bedrijven als Nvidia ook een stukje aandacht bij Bitcoin wegtrekken.

Whales op Binance drukken de koers omlaag

Ki Young Ju vermoedt dat vooral het gedrag van whales op Binance de reden is dat Bitcoin nog niet op een all-time high staat momenteel.

“Sinds maart is de Bitcoin koers behoorlijk volatiel geweest. Tussen de koersen van 53.000 en 72.000 dollar liet de Coinbase Premium grote verschillen zien. Whales kochten op 72.000 dollar en verkochten weer op 53.000 dollar.

Ondertussen blokkeren whales op grote exchanges ook een uitbraak naar nieuwe all-time highs, terwijl ze de koers van 53.000 dollar verdedigden. Een Coinbase Premium van bijna nul kan naar mijn mening als een steun/weerstand fungeren”, zo vertelt Ki Young Ju over de bovenstaande grafiek.

De Coinbase Premium geeft het prijsverschil aan tussen Bitcoin op Binance en Coinbase. Als de koers op Coinbase hoger is, dan is er sprake van een positieve premium en zijn het vooral de Amerikaanse beleggers op Coinbase die de koers omhoog proberen te drijven.

Op het moment van schrijven lijkt Bitcoin aan een voorzichtige uitbraak bezig. De Bitcoin koers komt vandaag binnen op 64.500 dollar en is daarmee sterk aan de nieuwe week begonnen. Is dit dan eindelijk de start van Uptober?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt boven $64.000: $100 miljoen aan shortposities geliquideerd in mogelijk begin van Uptober
NYDIG: Bitcoin is anders dan alle andere assets
Bitcoin koers test cruciale grens van $64.000: gaat de opwaartse trend verder?
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk