Cyber Hacker
Exchange, Hack

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet

Het web3-beveiligingsbedrijf Cyvers heeft “meerdere verdachte transacties” gedetecteerd met betrekking tot de Safe Multisig-wallet van WazirX op het Ethereum-netwerk.

Meer dan $234 miljoen verplaatst naar nieuwe wallet

Volgens een bericht op het platform X, wordt aangenomen dat $234,9 miljoen aan fondsen van de Indiase cryptobeurs is verplaatst naar een nieuw adres. Elke transactie werd gefinancierd door Tornado Cash, een gedecentraliseerd protocol voor privétransacties.

De verplaatste fondsen, bestaande uit Tether, Pepe en Gala, zijn inmiddels omgezet naar Ethereum. Volgens een bericht in het Telegram-kanaal “Investigations by ZachXBT” meldde crypto-detective ZachXBT dat de vermoedelijke aanvaller nog meer dan $104 miljoen aan fondsen moet dumpen.

De inhoud van de wallet omvatte ongeveer $100 miljoen in Shiba Inu, $52 miljoen in ETH, en $11 miljoen in Polygon. Daarnaast bevatte de wallet ook $4,7 miljoen in FLOKI, $3,2 miljoen in Fantom, $2,8 miljoen in Chainlink, $2,3 miljoen in Fetch.ai, en de resterende fondsen verdeeld over een breed scala aan andere tokens.

Opname van crypto en Indiase roepies tijdelijk stopgezet

Als reactie op deze beveiligingsinbreuk heeft de Indiase beurs tijdelijk de opname van cryptovaluta en Indiase roepies op het platform gepauzeerd. Het WazirX-team verklaarde in een officieel bericht op X dat ze “het incident actief onderzoeken” en updates zullen geven naarmate de situatie zich verder ontwikkelt.

Op 21 maart stuurde de Financial Intelligence Unit (FIU) van het Indiase ministerie van Financiën nalevingsmeldingen naar meerdere buitenlandse cryptobeurzen, waaronder OKX. Deze meldingen verzochten Indiase gebruikers van OKX om hun accounts te sluiten en hun fondsen te verzilveren vóór 30 april, aangezien de beurs verklaarde dat het “geen diensten meer aan gebruikers in India verleende”.

Alhoewel de Indiase overheid al bijna 4 jaar gesprekken voert, blijft het regelgevingskader voor de cryptomarkt in India onzeker.

Hack nieuws

Cryptocurrency-fraude zorgt in 2023 voor $5,6 miljard aan verliezen in de VS
Cryptoscams met Bitcoin ATMs stijgen 1.000% sinds 2020
Familieleden van Trump slachtoffer van hackers: X-accounts gebruikt voor crypto scam
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt