Bitcoin crash
Bitcoin

Daling in Bitcoin-activiteit wijst op verminderde interesse in cryptomarkt

De activiteit op het Bitcoin (BTC) netwerk is gedaald tot een historisch dieptepunt, wat wijst op een afnemende interesse in de cryptomarkt. Uit gegevens van CryptoQuant blijkt dat het aantal transacties aanzienlijk is verminderd.

Momenteel zijn er dagelijks minder dan 800.000 actieve adressen, terwijl dit aantal in maart van dit jaar nog bijna 1,2 miljoen was. Deze daling in activiteit wordt gezien als een symptoom van de stagnerende Bitcoin-prijs.

Laagste activiteit in drie jaar tijd

Volgens een recente blogpost van CryptoQuant is het huidige aantal actieve Bitcoin-adressen het laagste sinds 2021, toen de Bitcoin-prijs rond de $45.000 schommelde. Deze lage activiteit suggereert dat er minder transacties plaatsvinden, wat wijst op een verminderde interesse in het gebruik van het Bitcoin-netwerk.

“Een afname in actieve adressen duidt op minder netwerkactiviteit, wat kan wijzen op een dalende interesse in Bitcoin,” zegt een analist van CryptoQuant.

Deze terugval in netwerkactiviteit valt samen met een bredere trend van teleurstelling onder investeerders. De Bitcoin-markt laat geen duidelijke richting zien, wat zorgt voor onzekerheid bij beleggers. Toch beschouwen sommige marktdeelnemers deze situatie juist als een koopkans.

CryptoQuant suggereert dat de huidige omstandigheden gunstig kunnen zijn voor lange termijn investeerders. De afnemende activiteit en stabiele prijzen kunnen voor sommigen een aanleiding zijn om nu in te stappen, in de verwachting van een toekomstig herstel.

Daarnaast staat de Puell Multiple, een belangrijke indicator voor de waarde van dagelijks geminede Bitcoin in verhouding tot het voortschrijdend gemiddelde over 365 dagen, ook op een laag niveau. Dit kan erop duiden dat de markt in een overgangsfase zit naar een periode van mogelijke koersstijgingen.

Onzekerheid en instabiliteit: Bitcoin in afwachting van volgende grote beweging

De huidige situatie is behoorlijk onduidelijk. Volgens Checkmate, de oprichter van Checkonchain, beweegt de Bitcoin-prijs in een smalle bandbreedte zonder duidelijke doorbraak. Hij beschrijft deze situatie als “chopsolidation,” wat aangeeft dat de prijs zich in een instabiele fase bevindt.

“De prijsschommelingen worden groter en duren langer,” aldus Checkmate. “Dit suggereert dat de markt zich voorbereidt om een nieuwe richting in te slaan.”

Hoewel de markt nog geen grote correcties heeft ondergaan zoals in eerdere bullmarkten, denken analisten dat de huidige instabiliteit kan uitmonden in een aanzienlijke koersbeweging. Welke richting deze beweging zal opgaan, zal de tijd moeten uitwijzen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin bereikt opnieuw $60.000: ‘Deze keer is het anders,’ zegt analist
Bitcoin koers op weg naar $100.000 in 2025, voorspelt Steven Lubka
Bitcoin naar $70.000 volgens Nicholas Merten; Altcoins kunnen profiteren
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt