Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Dan Tapiero voorspelt market cap van 10 biljoen dollar voor Bitcoin

Dan Tapiero heeft zijn optimisme geuit over Bitcoin. Tapiero voorspelt dat de marktkapitalisatie van de toonaangevende cryptomunt een verbazingwekkende 14 cijfers zou kunnen bereiken. Met deze voorspelling laat Tapiero zien dat hij gelooft dat Bitcoin nog lang niet aan zijn plafond zit en dat er nog veel groei mogelijk is voor deze digitale valuta.

Half miljoen dollar per Bitcoin

In een gesprek met Anthony Pompliano deelt Tapiero zijn optimisme over Bitcoin en voorspelt hij dat de marktkapitalisatie van de leidende cryptomunt maar liefst 14 cijfers zou kunnen bereiken. “Ergens tussen de 5 – 8 biljoen dollar. Denk ik dat het naar 10 biljoen dollar kan gaan? Zeker, absoluut. Het kan absoluut naar 10 biljoen dollar gaan,” aldus de macro guru en fondsbeheerder.

Volgens Tapiero zal Bitcoin onder de huidige wereldwijde economische omstandigheden waarschijnlijk een waarde bereiken van een half miljoen dollar. “Ik zeg al een tijdje hetzelfde, en ik denk dat 300.000 tot 500.000 dollar een goede solide plek is gezien de waarde van andere activa in de wereld.” Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor 30.472 dollar. 

Tapiero verwacht ook dat de totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten met meer dan 600% zal stijgen vanaf de huidige niveaus. ‘’Ik denk dat de ruimte waarschijnlijk veel hoger zal gaan dan 10 biljoen dollar omdat het alles begint te omvatten, toch? Het gaat niet alleen om geld, opslag van waarde, programmeerbare contracten, DeFi, NFT’s, stablecoins, het is alles.” 

Wie is Dan Tapiero

Dan Tapiero is macro-investeerder en 10T Holdings oprichter met 25+ jaar beleggingservaring, werkzaam bij bedrijven als Goldman Sachs, JPMorgan en Tiger Management. Hij geldt als een expert in de macro-economie en als opvallende stem in de crypto-industrie, waarin hij Bitcoin prijst als alternatief voor traditionele valuta en een veilige opslag van waarde.

Tapiero is vaak te zien in diverse media-uitzendingen om zijn kijk op de wereldeconomie, financiële markten en beleggingsstrategieën te delen. Opvallend is ook zijn vroege investering in Bitcoin en andere cryptovaluta, wat hem een prominente positie in de crypto-industrie opleverde.

Daarnaast is hij medeoprichter van Gold Bullion International, dat een van de grootste bewaarders van edelmetalen ter wereld werd. Met zijn achtergrond in macro-economie en brede beleggingservaring is Tapiero bewezen expert in zijn vakgebied en een belangrijke speler in de financiële wereld.

Bitcoin nieuws

Cryptobeurzen betalen Mt. Gox Bitcoins uit, verkoopgolf op komst?
Waarom is de Bitcoin koers gedaald tot onder de $65.000?
Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen