Altcoin

Dash-wallet voor sociale betalingen komt in testnet

De Dash Core Group, de ontwikkelaars achter Dash (DASH), heeft een nieuwe update aangekondigd op het testnetwerk: v0.17. Hiermee wordt de update aan het begin van 2021 uitgerold, waardoor het ontwikkelingsteam op schema zit. Zij gaven eerder namelijk aan de update aan het eind van 2020 uit te rollen.


Grootste update tot dusver

Een onderdeel van de aankondiging is dat het testnetwerk van Dash nu ongeveer vijf keer zo groot is als die van Evonet, dat ook eigendom is van de Dash Core Group. Dit laat de omvang van de update direct zien. Volgens het hoofd product bij Dash, Dana Alibrandi, is dit dan ook de grootste implementatie op het Dash Platform geweest. De update is hiermee een grote stap in de realisatie van de langetermijnvisie voor een algemene crypto-acceptatie van Dash.

Met de update lossen de ontwikkelaars tevens een aantal programmeerfouten op, waaronder een kwetsbaarheid voor het slaan van kredietmunten, dat recentelijk aan het licht gekomen is. Door deze fout konden in theorie oneindig nieuwe munten worden geslagen, zonder dat dit officieel de bedoeling was. “Dit kan nu niet meer en het protocol werkt weer naar behoren”, aldus een ontwikkelaar van de Dash Core Group.

Na het uitbrengen van versie 0.17 staat de release van versie 0.18 nu in de agenda. Verwacht wordt dat deze update eind van januari of wellicht februari uitgebracht wordt. Naar verluidt is deze update voornamelijk gefocust op protocolverbeteringen, optimalisatieverbeteringen en nieuwe functionaliteiten voor zowel iOS-gebruikers als Android-gebruikers binnen het Dash-platform.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


DashPay

Hiernaast heeft de Dash Core Group ook de release van DashPay aangekondigd. DashPay is een crypto-wallet die sociale cryptobetalingen met voor mensen leesbare adressen, dat allemaal via het Dash Platform Name Service-laag loopt. Dit zou ervoor moeten zorgen dat crypto-betalingen eenvoudiger worden gemaakt.

De wallet brengt nog een aantal andere functionaliteiten met zich mee, waaronder lijsten met contactpersonen inclusief profielfoto’s. Dit zou volgens de ontwikkelaars het betalingsgemak nog verder moeten verbeteren en de drempel voor crypto-betalingen moeten verlagen. Alhoewel de crypto-wallet momenteel nog in alfafase bevindt, kan hij al openbaar getest worden door iedereen wereldwijd. Verwacht wordt dat de crypto-wallet later in 2021 een volledige release zal krijgen.