Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Dave the Wave: ‘Bitcoin in 2024 naar 180.000 dollar’

Een populaire handelaar die de opleving van Bitcoin voor 2023 correct voorspelde, vertelt nu wat zijn target is voor de volgende bullrun. Het gaat om de pseudonieme handelaar Dave the Wave die te gast was bij Wealth99 en daar vertelde dat Bitcoin volgend jaar weleens een koers van 180.000 dollar kan bereiken.

Hoe komt Dave the Wave tot die koers?

Dave the Wave doet die voorspelling op basis van zijn logaritmische groeicurves model. Dit model pakt de lange termijn koersactie van Bitcoin en gokt daarmee de toppen en bodems van meerjarige cycli.

“December is traditioneel een sterke maand voor Bitcoin, dat is waarom we de piek aan het einde van 2024 krijgen. Wat de prijs betreft weet ik het niet precies. Als het de top van het kanaal bereikt, wat de vorige keer niet lukte, dan denk ik aan 180.000 dollar”, aldus Dave the Wave.

Vanaf de bodem gemeten zou dat alsnog een stijging van ruim 1.000 procent betekenen. “Realistisch genomen, als iemand in de ‘koopzone’ instapt hier, dan zou dat alsnog een 7x betekenen. Dat is behoorlijk goed”, zo ratelt de analist verder.

Dave speelt op de lange termijn

Verder laat Dave the Wave in het interview met Wealth99 weten dat hij geen handelaar is die spelletjes van de korte termijn speelt. Hij handelt over het algemeen niet op de korte termijn koersbewegingen van Bitcoin, maar kijkt echt naar de lange termijn.

Op dit moment begint Bitcoin alweer boven de “koopzone” in zijn grafiek uit te stijgen. “Ik wil alleen nog toevoegen dat ik kan speculeren over de richting van de koers. Ik heb er meer vertrouwen in dat de koers in dit kanaal blijft, zonder een specifieke koers aan te geven”, aldus Dave the Wave.

Aan het einde van 2022 werd Dave the Wave bullish, nadat volgens hem een “historische” indicator eindelijk op groen sprong. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 28.500 dollar en is de dag behoorlijk groen geopend voor de digitale munt.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken