bull market
Bitcoin

Dave the Wave: ‘Pad naar Bitcoin bullmarkt blijft intact’

De populaire analist Dave the Wave zegt dat het pad naar een nieuwe bullmarkt nog altijd intact is, ondanks de koerscorrectie die we momenteel ondergaan. Op het moment van schrijven tikt de Bitcoin koers binnen op 25.870 dollar; terwijl er gisteren nog een koers van 26.200 dollar op de borden stond. Er is dus een zwaar gevecht gaande tussen de bulls en de bears.

Bitcoin in een consolidatieperiode

Dave the Wave noemt de huidige fase van Bitcoin een consolidatieperiode; nadat de munt eerder met ongeveer 100 procent steeg vanaf de bodem van november 2022. Die bodem lag op ongeveer 15.500 dollar en de top van 2023 ligt boven de 31.000 dollar.

Verder is de Logerithmic Moving Average Convergence Divergence (LMACD) indicator nog altijd boven de nul-lijn, wat historisch gezien een steunpunt oplevert voor Bitcoin; zo laat Dave the Wave weten.

bitcoin koersverloop

De LMACD indicator is ontworpen om trendveranderingen op te sporen voor een asset en het kracht en momentum van een trend vast te stellen. Normaal gesproken is een asset bullish als deze boven de nul-lijn uitkomt.

Nog steeds bullish

De indicatoren zelf wijzen volgens Dave the Wave niet op een koersverandering voor Bitcoin en zijn nog steeds bullish; zelfs nu het sentiment juist wel een beetje bearish lijkt te worden.

“Je kunt luisteren naar alle angstverspreiders, die op basis van het sentiment hun verhaal schrijven… of je kunt je focus op de rationele onderliggende waarden houden”, aldus Dave the Wave.

Deze correctie voor Bitcoin is volgens Dave the Wave ook helemaal niet vreemd als je de sterke rally van het begin van het jaar meeneemt.

BTC koersverloop

“Als mensen zouden stoppen en begrijpen dat Bitcoin 50 procent van zijn piek (all-time high van 69.000 dollar) heeft hersteld, dan zouden ze niet zo verrast zijn over deze consolidatie”, zo gaat Dave the Wave verder.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

‘Dit is de grote vijand van Bitcoin’
Dave the Wave voorspelt Bitcoin bullrun voor Q4 2024
Coinbase bezit 5% van alle bestaande Bitcoin

Coinbase bezit 5% van alle bestaande Bitcoin

Blockchain-intelligentieplatform Arkham heeft onlangs vastgesteld dat crypto-exchange Coinbase bijna 1 miljoen Bitcoin in zijn wallet heeft. De munten zijn tegen de huidige marktprijzen meer dan $25 miljard waard.

Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen