Bitcoin stijgt
Bitcoin

Dave the Wave voorspelt Bitcoin bullrun voor Q4 2024

De populaire pseudonieme analist Dave the Wave zegt dat Bitcoin momenteel in zwaar bullish terrein zit. Op basis van de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator uit de technische analyse voorspelt hij een bullrun in 2024. Verder zit Bitcoin volgens de analist al 15 maanden in de koopzone.

Bitcoin in de koopzone

Op basis van zijn eigen versie van het Logarithmic Growth Curves (LGC) model zit de Bitcoin koers al 15 maanden in een zogenaamde koopzone. Het LGC-model is een manier om de lange termijn hoogte- en dieptepunten van Bitcoin te vinden en tegelijkertijd de volatiliteit en ruis op de korte termijn uit te filteren.

“Het vierde kwartaal van 2024 moet het worden. Kom maar op. De maandelijkse MACD toont een markt die volwassen wordt, zoals eerder is voorspeld op basis van het LGC-model. De MACD is zojuist bullish gekruist en heeft een reset gedaan onder de nul-lijn”, aldus Dave the Wave.

BTC koersverloop

Hoewel hij op de lange termijn extreem bullish is over Bitcoin en voor het vierde kwartaal van 2024 dus een bullrun voorspelt, sluit hij volatiliteit op de korte termijn niet uit voor de digitale munt.

“Bitcoin zit voor lange-termijn investeerders nog steeds in de koopzone. Hoewel de meeste van mijn grafieken een bullish patroon schetsen op de wat langere termijn, sluit dat volatiliteit op de korte termijn niet uit”, zo gaat Dave the Wave verder.

Aftellen naar 2024

Het lijkt op dit moment dus aftellen naar het jaar 2024. Waar het jaar 2022 een drama was, is 2023 tot op heden beter verlopen. De echte bullrun blijft nog uit voor Bitcoin, maar er staat voor dit jaar nog altijd een riante plus op de borden.

Dat komt natuurlijk omdat we vanaf een behoorlijk dieptepunt kwamen dat door het omvallen van FTX in november 2022 werd veroorzaakt. Destijds viel de koers naar beneden naar 15.500 dollar.

Op het moment van schrijven tikt de Bitcoin koers binnen op 26.122 dollar, maar het lukt de bulls maar niet om definitief het positieve momentum op te pakken.

Wat dat betreft is het wachten op 2024, het jaar waarin de volgende halving op het programma staat (april) en we mogelijk de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF krijgen van bijvoorbeeld een BlackRock.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Bitcoin klaar voor explosieve stijging naar nieuwe all-time high?
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%