Bitcoin Nieuws

David Marcus: ‘Crypto-winter’ stopt niet in 2023

David Marcus, een bekende in de crypto-wereld en CEO van Lightspark, heeft gezegd dat Bitcoin (BTC) en crypto tot ten minste 2024 nodig hebben om ‘te herstellen van het misbruik van gewetenloze spelers’.

Herstel cryptomarkt kan paar jaar duren

Marcus heeft een blogpost geplaatst, waarin hij de Bitcoin-bulls teleur moet stellen met zijn vooruitzichten voor de aankomende jaren.

De al relatief lage crypto-prijzen en de FTX-klap daarna heeft weinig goed gedaan voor het sentiment en de prijsprestaties van crypto over het algemeen. Volgens Marcus hebben diverse slechte acteurs veel te verantwoorden en hun spook zal na 2023 bij de crypto-industrie blijven.

Marcus voorspelde dat we in 2023 de huidige ‘crypto-winter’ niet zullen verlaten, en mogelijk ook in 2024 niet. Hij zei hierover het volgende:

Het zal een paar jaar duren voordat de markt volledig hersteld is van het misbruik van gewetenloze spelers en er verantwoorde regelgeving doorkomt. Het zal ook een paar jaar duren voordat het consumentenvertrouwen is hersteld, maar uiteindelijk denk ik dat dit zal gebeuren. Op de lange termijn kan het een voordelige reset zijn voor legitieme spelers in de industrie.

Sterkere markt na herstel

Zelfs wanneer het herstel van de cryptomarkt langer duurt dan Marcus in eerste instantie voorspelt, gelooft hij er wel in dat er een nieuwe en sterkere markt zal ontstaan als dit eenmaal wel gebeurt. Marcus zei het volgende:

In crypto zullen jaren van hebzucht plaats maken voor toepassingen in de echte wereld. De jaren van het creëren van een token uit het niets en het verdienen van miljoenen zijn voorbij. De muziek is gestopt. Wij zijn terug bij onze reguliere programmering van het creëren van echte waarde en het oplossen van problemen in de echte wereld.

Toch benoemde Marcus nog een paar historische patronen waar Bitcoin aan heeft vastgehouden. Een voorbeeld hiervan is de vierjarige halveringscycli, die in bepaalde jaren de neiging hebben om groei te produceren. Toch kan dit eventueel ook voor uitdagingen zorgen.

De volgende BTC-halving vindt plaats in 2024. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat voor ieder gevalideerd BTC-blok minder Bitcoin als beloning wordt gegeven. Sommigen voorspellen echter een opwaartse trend in het tweede kwartaal van 2023, vanwege deze halving. Of dit echter ook gaat gebeuren is verre van zeker. Toch zou het een voor een positieve draai kunnen zorgen.

Meer spelers zetten in op lange termijn

Marcus is zeker niet de enige die op de lange termijn inzet. Meerdere grote spelers hebben inmiddels gekozen voor een lange termijn strategie, waaronder ook de investeringsmaatschappij ARK Invest.

Het is echter enorm speculeren over wat de prijs gaat doen in de komende jaren. De voorspellingen hiervoor lopen enorm uiteen. Waar sommige van mening zijn dat de bodem inmiddels wel bereikt is, denken anderen dat Bitcoin nog richting de $10.000 of zelfs lager kan gaan. Toch lijkt het er wel op dat voor de lange termijn iedereen redelijk overeen komt. Het is echter als slot afwachten wat de crypto-prijzen precies gaan doen in de komende jaren.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten