Bitcoin

De Bitcoin prijs bereikt de $40.000 slechts 3 dagen na de crash

De bulls hebben weer de controle nu de Bitcoin prijs in drie dagen tijd met maar liefst $10.000 is gestegen.


De Bitcoin prijs stijgt met $10.000 in drie dagen tijd

De Bitcoin prijs bereikte vandaag opnieuw de $40.000 grens. Dit gebeurde doordat de koers vandaag met meer dan 15% is gestegen in 1 dag tijd. De stijging van vandaag is een teken dat de bull run absoluut nog niet voorbij is, vertellen analisten.

Even waren investeerders bang dat BTC zijn top had bereikt toen de koers van $42.000 naar $31.000 crashte. Volgens sommigen was de bubbel gebarsten, maar vandaag blijkt dit onjuist. Toen BTC de $35.000 grens doorbrak en schoot de koers weer omhoog. Samson Mow, de CSO van Blockstream is zo bullish dat volgens hem een prijs van $100.000 onvermijdelijk is:

“Dachten nocoiners echt dat de Bitcoin niet zou terugkaatsen? Dit is het jaar van de Metal Bull. De $100.000 is onvermijdelijk”.

Bitcoin prijs herstelt razendsnel – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De redenen voor de Bitcoin prijsstijging

Dat de Bitcoin prijs weer stijgt is niet zo heel gek aangezien de aanstaande president Joe Biden een nieuw stimuleringspakket gaat aankondigen. Deze stimulus gaat naar naar verluidt biljoenen dollars waard zijn. Hoewel de officiële details nog steeds onbekend zijn wordt er aangenomen dat een groot deel van de Amerikanen een stimuleringscheque van $2.000 zullen ontvangen. Hierdoor komt er opnieuw veel druk op de dollar en zullen mensen geld gaan beleggen in aandelen, goud en Bitcoin.

Daarnaast zien we nog steeds dat institutionele beleggers veel Bitcoins kopen. De instroom van dit kapitaal zorgt ervoor dat de Bitcoin prijs stijgt en de markt langzamerhand volwassen wordt.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC