Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Nieuw stimuleringsplan Biden zal Bitcoin prijs omhoog laten schieten

Terwijl Biden een fiscaal stimuleringsbedrag van drie biljoen dollar voorbereidt, zou de Bitcoin prijs kunnen exploderen.


Nieuw financieel crisisbeleid

Het plan van de Biden-regering om de Amerikaanse economie met biljoenen dollars te overspoelen, zou de volgende stap van de Bitcoin bull-markt in werking kunnen stellen. Meer investeerders zoeken namelijk hun toevlucht voor een afbrokkelende Amerikaanse dollar. 

Axios, een nieuwskanaal in Arlington, meldde donderdag dat Joe Biden het Congres heeft gevraagd om Amerikanen 2.000 dollar te geven om de economische verwoesting van Covid-19 te compenseren. De aanstaande president heeft ook een belasting- en infrastructuurpakket van $3 biljoen voorgesteld als onderdeel van zijn “Build Back Better”-programma.

Biden deed zijn oproep voor meer directe hulp aan Amerikanen na het teleurstellende banenrapport van vrijdag. Het rapport liet een verlies van 140.000 posities in december zien. Hij zei:

“Economisch onderzoek bevestigt dat met omstandigheden zoals de huidige crisis, vooral met zulke lage rentetarieven, onmiddellijke actie ondernemen – zelfs met een financieringstekort- de economie zal helpen”

De nieuwe vloedgolf van stimuleringsmaatregelen zou een katalysator voor Bitcoin kunnen zijn. Investeerders zijn namelijk steeds banger voor inflatie en zoeken hun toevlucht tot safe-haven acitva zoals BTC en goud.

De balans van de Federal Reserve is dit jaar explosief gestegen. 

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin is digitaal goud

Bitcoin wordt dus steeds vaker gezien als een sterke afdekking tegen inflatie. Dit wordt niet alleen bevestigd door de historische prestaties van Bitcoin in de afgelopen 11 jaar, maar ook door de nieuwe golf van institutioneel geld die op de markt komt. Instellingen kopen Bitcoin voor de lange termijn. Ze laten daarmee zien veel vertrouwen te hebben in de digitale valuta.

De bestempeling als ‘digitaal goud’ is een van de grootste katalysatoren geweest achter de institutionele verschuiving naar BTC. Dit verhaal zette de rally van Bitcoin in 2020 aan. Deze trend zou in 2021 kunnen toenemen naarmate de koopkracht van de dollar blijft afnemen. Zelfs JPMorgan Chase heeft erkend dat Bitcoin marktaandeel wint van goud. 

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten