Bitcoin red
Bitcoin

De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging

De Bitcoin koers maakte gisteren een flinke sprong en steeg tot boven de $61.000, wat voor veel positiviteit zorgde op de markt. Vandaag lijkt die euforie echter van korte duur, want de koers is weer aanzienlijk teruggezakt.

Op het moment van schrijven staat Bitcoin op $59.300, wat aangeeft dat de stijging van gisteren mogelijk slechts een tijdelijke opleving was.

Sterke week voor Bitcoin, maar voornamelijk op dinsdag

Ondanks de terugval van vandaag staat de Bitcoin koers nog steeds 6,5% hoger dan een week geleden. Deze stijging is deels te danken aan een positief rapport over de retailverkopen in Amerika. In de afgelopen maand stegen de totale retailverkopen in de VS met 0,1%, terwijl de kernretailverkopen met 0,3% toenamen. Bovendien bleken de cijfers van de voorgaande maand, na een herziening, beter te zijn dan oorspronkelijk werd gedacht, wat extra optimisme in de markt bracht.

Het effect van de moordaanslag op Trump

Er wordt gespeculeerd dat de stijging van Bitcoin te maken zou hebben met de tweede poging tot een moordaanslag op Donald Trump, maar dit lijkt onwaarschijnlijk vanwege de tijdsvertraging tussen het nieuws en de prijsstijging. De aanval vond namelijk plaats op zondag, terwijl de koers van Bitcoin pas op dinsdag steeg. Hoewel de cryptomarkt in juli reageerde op de eerste aanslag, lijkt een vergelijkbaar effect dit keer uit te blijven.

Spanning op de markt in aanloop naar rente-besluit

Voorlopig zijn alle ogen gericht op Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, die vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd de beslissing over de renteverlagingen bekend zal maken.

Deze renteverlagingen worden al geruime tijd verwacht, en de anticipatie is groot. Als de verlagingen fors uitvallen, kan dit een negatieve impact hebben op Bitcoin, omdat dit mogelijk duidt op een naderende recessie in de VS. Het meest waarschijnlijke scenario is echter dat de verlagingen beperkt zullen blijven om de inflatie en markten zoveel mogelijk te stabiliseren.

Bitcoin schommelt momenteel tussen de $59.000 en $60.000, en dit zal waarschijnlijk zo blijven tot de Federal Reserve vanavond haar beslissing neemt. Na de aankondiging wordt er echter meer volatiliteit verwacht op de markt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins