german
Bitcoin

De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg

Het lijkt erop dat we ons binnenkort geen zorgen meer hoeven te maken over de Duitse Bitcoin (BTC) dump. De Duitse regering hervatte vrijdagochtend de verkoop van haar Bitcoin. Hierdoor bevat de Duitse Bitcoin-wallet momenteel nog slechts 5800 BTC, terwijl dit enkele weken geleden nog 50.000 BTC was.

Laatste dag van Duitse verkopen?

Op basis van data van Arkham Intelligence voerde de Duitse regering vrijdagochtend verschillende transacties uit, waarbij in totaal 3200 Bitcoin (BTC) naar diverse exchanges werden gestuurd. Bitstamp, Kraken en Coinbase ontvingen elk 400 BTC, terwijl twee onbekende adressen respectievelijk 1000 en 500 BTC ontvingen.

Misschien vraag je je af waarom Bitcoin via verschillende exchanges wordt verkocht. Een gelijkmatige distributie over meerdere exchanges kan grote volatiliteit voorkomen, omdat niet alle exchanges genoeg orders in de boeken hebben staan om gigantische hoeveelheden Bitcoin in één keer te verwerken.

De Nederlandse crypto-analist Michaël van de Poppe speculeerde op X dat de resterende Bitcoin, met een waarde van ongeveer $300 miljoen, mogelijk op vrijdag zal worden verkocht. Als dit het geval is, zou vandaag de laatste dag zijn van een wekenlange Bitcoin-verkoop door de Duitse overheid.

“Het is ongelooflijk dat deze verkoopdruk is geabsorbeerd en dat de Bitcoin koers nog steeds rond de $60.000 blijft,” aldus Van de Poppe.

Duitse regering krijgt kritiek vanuit politiek

De Bitcoin-wallet van de Duitse regering bevat BTC die in januari in beslag werd genomen van een illegale filmwebsite. Sinds 19 juni heeft de Duitse regering miljarden dollars van deze Bitcoin verkocht. Van de 50.000 in beslag genomen Bitcoins zijn er nu nog slechts 5800 over, wat neerkomt op ongeveer 12 procent van de oorspronkelijke hoeveelheid.

Ondanks dat het om een criminele inbeslagname gaat, is er veel kritiek op de Duitse regering. Joana Cotar, een Duits parlementslid en voorstander van Bitcoin, uitte haar afkeuring over de grootschalige verkoop van Bitcoin door de regering. Ze pleit ervoor om Bitcoin als een “strategische reservevaluta” te gebruiken in plaats van deze te verkopen. Aan haar kritiek is echter geen gehoor gegeven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt