Bitcoin,

De Burger King in Duitsland accepteert vanaf nu Bitcoin

De wereldberoemde fastfoodketen ‘Burger King’ accepteert vanaf nu Bitcoins als betaling in haar bezorg website en mobiele App in Duitsland.


Accepteert Burger King ook BTC in fysieke winkels?

De grootste cryptocurrency ter wereld, BTC, verscheen onlangs tussen de betalingsopties op de bezorg website en de App van de Duitse Burger King. Het is nog niet helemaal duidelijk of Bitcoins ook worden geaccepteerd in de fysieke Burger King restaurants in Duitsland. Dat zou een enorme stap zijn want alleen in Duitsland zijn meer dan 600 fysieke Burger King restaurants.


Eerdere acceptatie van Bitcoin bij de Burger King

Volgens de informatiewebsite ‘Crunchbase’ heeft Burger King nu meer dan 13.000 restaurants over de hele wereld. De fastfoodketen bedient dagelijks meer dan 11 miljoen gasten. Ook de website groeit snel en maakt nu al een jaarlijkse omzet van zo’n $1.7 miljard dollar.

Burger King heeft al wat geschiedenis in de cryptowereld. Zo kondigde Burger King Rusland in 2017 al aan Bitcoin te accepteren als betalingsmiddel. In augustus 2017 lanceerde de fastfood keten zelfs een eigen digitale valuta genaamd de ‘Whoppercoin’.

Maar om het begin tussen de relatie van de Burger King en Bitcoin te bekijken moeten we terug gaan naar begin 2017. Toen werd de Bitcoin namelijk als eerst geaccepteerd als betalingsmiddel. Waar dit was? In de Nederlandse stad Arnhem.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?