blue businessman at XRP words
Ripple

De drie belangrijkste prijsniveaus voor Ripple (XRP) in 2024

XRP toont eindelijk tekenen van leven met een plotselinge koersstijging van 4,5% gisteren. Dit markeert het begin van een cruciale fase voor het project, waarbij het zich voorbereidt op een potentiële bull run. Er zijn drie sleutelprijsniveaus die in deze context van belang zijn.

Een positieve ontwikkeling is dat XRP het eerste cruciale prijsniveau van $0,63 al heeft doorbroken op het moment van schrijven. Dit prijspunt, geïdentificeerd door de 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA) – een technische indicator die de gemiddelde prijs van een activum over de laatste 50 dagen weergeeft – vormt een belangrijk weerstandsniveau. Met het doorbreken van deze weerstand is het essentieel dat XRP het momentum vasthoudt en de volgende koersdoelen bereikt.

Een sterke weerstand op $0,67 en $0,71

Het volgende significante weerstandsniveau ligt rond $0,67, gevolgd door een derde kritiek niveau op $0,71. Dit laatste niveau is vooral belangrijk, aangezien de munt daar in november een sterke daling meemaakte. Het staat symbool voor een psychologische grens en een potentieel keerpunt waar XRP moet slagen om zijn bearish sentiment te keren. Het succesvol overstijgen van dit niveau kan optimisme onder investeerders teweegbrengen en zou de aanzet kunnen zijn tot een bullish trend.

Opmerkelijke XRP transacties door whales

Een belangrijk aspect dat investeerders nauwlettend in de gaten zouden moeten houden, zijn de recente grootschalige transacties door zogenaamde whales. Volgens gegevens van Whale Alert werden afgelopen week binnen een tijdsbestek van 24 uur vier aanzienlijke XRP-transfers naar beurzen geregistreerd. Hierbij werden opmerkelijk grote hoeveelheden tokens van anonieme adressen naar de beurzen Bitstamp en Bitso overgebracht.

Deze transactiepatronen suggereren dat grote crypto-investeerders zich mogelijk opmaken voor een verkoop, wat significante invloed zou kunnen hebben op de marktprijs van XRP. Daarnaast was er een opvallende transactie waarbij Ripple, het bedrijf achter XRP, 120 miljoen XRP naar een onbekend adres overmaakte, een actie waarvan de reden vooralsnog onduidelijk is.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Analist verwacht daling voor Solana: ‘Grafiek ziet er vreselijk uit’
Crypto whale verkoopt voor bijna $100 miljoen aan Solana
Solana breekt records: Populariteit stijgt en investeerders verwachten explosieve groei
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?