Ethereum Nieuws, Hack Nieuws

De Ethereum koers kan hard crashen door enorme verkopen van FTX hacker

De Ethereum koers is flink gekelderd na de instorting en hack van de FTX-exchange. De hacker van de inmiddels failliete crypto-exchange FTX heeft nog steeds 200.735 ETH-tokens in bezit en dat kan een groot probleem worden voor de Ether koers. Analisten hebben dan ook een verdere daling van Ethereum voorspeld en hebben een prijs niveau van 840 dollar aangewezen als koersdoel.

Ethereum koers hard getroffen in nasleep van FTX-hack

De cryptomarkt begon aan een vrije val na de implosie van de FTX-exchange van Samuel Bankman-Fried. Daar kwam nog eens bij dat een hacker misbruik heeft gemaakt van de failliete beurs. De hacker sluisde meer dan $600 miljoen aan klanttegoeden weg. Cryptohandelaren volgen elke beweging van de FTX-hacker, die nu de 36e grootste houder van Ethereum is.

FTX-uitwisselingsexploitant is de 36e grootste ETH-houder
FTX-hacker is de 36e grootste ETH-houder

Het walletadres van de hacker bevat 200.735 ETH-tokens. Op basis van een chain-analyse van de wallet, ruilt de hacker veel Ether tokens in voor $renBTC (Bitcoin op andere blockchains). Ook probeert hij geld uit te cashen. Blockchain-beveiligingsexpert PeckShield deelde details van de ruil in een tweet. 

De enorme verkoopdruk van de hacker zorgt dan ook voor een flinke Ethereum koersval. De prijs is in de afgelopen 24 uur al met meer dan 8 procent gedaald. In november is de grootste altcoin ter wereld al meer dan 30 procent van zijn waarde verloren.

Beïnvloedt de hacker van de FTX-exchange de prijs van Ethereum?

De hacker is dus één van de grootste Ethereum-houders ter wereld. Experts zijn daarom van mening dat als de hacker de 200.735 Ether-tokens op de open markt verkoopt, het de koers flink kan laten zakken. De verkoopdruk zou kunnen leiden tot een bloedbad voor Ethereum. Het valt echter nog te bezien of de hacker ETH op exchanges verkoopt of het ruilt voor andere cryptocurrencies voordat hij het gestolen geld verzilvert. 

Ethereum nieuws

Multi-signature wallet van Vitalik Buterin brengt 40.000 Ethereum in beweging
Ethereum-ontwikkelaars eens over inhoud volgende update, maar niet over datum
Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten