Exchange Nieuws

FTX is zijn 50 grootste schuldeisers bij elkaar al 3,1 miljard dollar schuldig

FTX heeft voor de faillissementsprocedure documentatie aangeleverd bij de rechtbank over de schulden die het bij verschillende partijen heeft. Aan de top 50 van grootste schuldeisers alleen al is het 3,1 miljard dollar schuldig. Voor de grootste schuldeiser staat een bedrag van 226 miljoen dollar open. Dat zijn gigantische bedragen die de kans op een doorstart op nihil lijken te brengen.

Tussen de 21 en 203 miljoen dollar

De rest van de schuldeisers hebben bedragen van tussen de 21 en 203 miljoen dollar openstaan bij FTX. De identiteit en verblijfplaats van deze crediteuren is onbekend. Het document legt het volgende uit: “De top 50 lijst met crediteuren is gebaseerde op de momenteel beschikbare informatie, inclusief de klantinformatie die we konden inzien.”

Na de implosie van het beursplatform, is FTX aan een zogenaamde ‘hoofdstuk 11 procedure’ begonnen. Dit is een faillissementsprocedure in de Verenigde Staten waarmee je in theorie een doorstart kunt maken. Daarvoor moeten de omstandigheden uiteraard wel goed genoeg zijn en alleen al dit gat van 3,1 miljard dollar lijkt dat onmogelijk te maken.

Doorstart onwaarschijnlijk

Verder is een doorstart onwaarschijnlijk, omdat een crypto exchange in principe een soort bank is. Zodra mensen daar het vertrouwen in verliezen, dan is het lastig tot onmogelijk om dat terug te winnen. FTX heeft een digitale bankrun niet overleefd en de kans lijkt klein dat iemand ooit nog fondsen aan het beursplatform zou toevertrouwen.

Het is op dit moment vooral te hopen voor gebruikers dat zij nog iets van hun fondsen terugkrijgen. Ook dat ziet er op dit moment allemaal niet fraai uit. FTX heeft gegokt en verloren met de tegoeden van mensen die volledig op ze vertrouwden. Dat is misschien nog wel het ergste van allemaal. Met die acties heeft FTX namelijk niet alleen zichzelf en zijn gebruikers schade aangedaan, maar de hele industrie.

Exchange nieuws

Mike Novogratz: “Sam Bankman-Fried is gestoord en moet naar de gevangenis”
Binance huurt accountantskantoor om crypto-reserves te verifiëren
Sam Bankman-Fried: “Ik heb nooit bewust geprobeerd te frauderen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten