Bitcoin Nieuws

De hash-rate van Bitcoin bereikt een nieuwe mijlpaal

Uit gegevens blijkt dat de Bitcoin reserves van Bitcoin miners het laagst zijn sinds december 2021, ondanks een heropleving van de hash-rate.

Bitcoin boekt nieuwe records

De activiteit op het Bitcoin-netwerk bereikt nieuwe hoogten, mede dankzij de fluctuaties in de prijs die de Bitcoin naar nieuwe vijfmaandelijkse pieken brengen. Volgens gegevens van MiningPoolStats heeft de hash-rate van Bitcoin op 26 januari een nieuw record bereikt.

Ondanks dat het slechts een schatting is en onmogelijk is om volledig nauwkeurig te meten, zijn de laatste metingen een hele prestatie. Dit komt omdat ze nog nooit eerder het niveau van 300 EH/s hebben overschreden. Mining bedrijf Braiins bevestigde de cijfers eveneens in zijn live rapportagefeed.

BTC hashrate

Andere trackers van BTC.com en Blockchain.com hebben iets lagere schattingen gemaakt, beide rond de 275 EH/s. Blockchain.com laat zien dat de hash-rate op 20 januari een recordhoogte van 276,8 EH/s wist te bereiken. Het bekende twitteraccount Bitcoin Archive schreef dan ook niet voor niets: “Uw bezit is veiliger dan ooit.”

Naast de hash rate zal ook de netwerkmoeilijkheid deze week niveaus bereiken die nog nooit eerder zijn vertoond. Volgens gegevens van BTC.com zal de volgende geautomatiseerde aanpassing de moeilijkheid naar schatting 2,75% hoger maken tot 38,62 biljoen.

De vorige aanpassing leverde een stijging van 10,26% op, de grootste van Bitcoin sinds oktober 2022 en pas de tweede dubbelcijferige stijging sinds medio 2021.

Miners blijven reserves verkopen

Bij het analyseren van het klimaat waarschuwde CoinLupin, een medewerker van het on-chain dataplatform CryptoQuant, dat miners nog steeds hun Bitcoin reserves verkopen. Dit doen ze mogelijk om kapitaal te versterken in het geval van een omslag op de markt.

Nu hebben ze voor het eerst sinds lange tijd een verbeterde winstgevendheid en zijn de mining kosten lager dan de Bitcoin prijzen. Normaal gesproken zou er meer actieve mining kunnen plaatsvinden, maar nu lijken ze het te zien als een kans om geld veilig te stellen. Op een dag kan er een aanpassing in de prijs plaatsvinden in het gedeelte waar ze genoeg contant geld krijgen en weer beginnen met het verzamelen van Bitcoin. Ze verminderen voortdurend hun Bitcoin-bezit tijdens de stijging.

– CoinLupin

De miner positie-index van CryptoQuant, die de uitstroom van Bitcoin naar exchanges van miner wallets meet ten opzichte van hun eenjarig voortschrijdend gemiddelde, heeft sinds 14 januari verschillende opnamepieken opgevangen.

Met 1.837.138 Bitcoin zijn de reserves van miners momenteel het laagst sinds december 2021.

Bitcoin nieuws

Miljardair adviseert ondernemers te investeren in Bitcoin
Palihapitiya: ‘Federal Reserve had rente met 0,50 procent moeten verhogen’
Populaire analist: ‘Bitcoin kan nieuwe bullmarkt ingaan’
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin