Bitcoin Nieuws

De helft van de Amerikaanse investeerders had meer verwacht van Bitcoin

Uit nieuw onderzoek van het Pew Research Centre blijkt dat 46 procent van de crypto-investeerders in de Verenigde Staten meer had verwacht van Bitcoin. Het onderzoek is gedaan onder een groep van 6.000 willekeurige volwassenen in de Verenigde Staten over de periode van 5 tot 22 juli. Slechts 15 procent van de respondenten geeft aan dat hun crypto-investeringen beter dan verwacht presteerden.

16 procent van vrouwen investeert in crypto

De helft van de respondenten in het onderzoek bestaat uit vrouwen, waarvan 16 procent aangeeft geïnvesteerd of gehandeld te hebben met crypto. De grote meerderheid van de respondenten raakte geïnteresseerd in crypto, omdat ze op zoek zijn naar nieuwe manieren om te investeren en dachten dat het een manier was om snel geld te verdienen. De huidige bearmarkt heeft wat dat betreft behoorlijk roet in het eten gegooid.

In 2021 was iedereen er nog van overtuigd dat het een kwestie van tijd was voordat Bitcoin de 100.000 dollar aan zou tikken. Die koers is echter nooit gehaald en inmiddels bungelt de koers zelfs op 20 procent van die verwachting. Wat dat betreft is het interessant dat 15 procent van de respondenten aangeeft dat hun investeringen beter dan verwacht presteren.

Amerikanen investeerden massaal in 2021

Het hoge percentage van teleurgestelde respondenten komt voort uit de scherpe stijging in het aantal investeerders. Tijdens de bullmarkt van 2021 bereikte het aantal Amerikaanse investeerders namelijk, net als Bitcoin, een all-time high. Cointelegraph wist vorig jaar nog te meldden dat 70 procent van de investeerders in de Verenigde Staten in 2021 begon.

2021 was het jaar van de institutionele adoptie, de groei van altcoins, betere toegang tot de handel in crypto en vele beroemdheden die de stap richting crypto waagden. Al die positieve ontwikkelingen hebben Bitcoin echter niet boven water weten te houden. Hoewel we technisch gezien nog boven de all-time high van 2017 handelen, kunnen we niet zeggen dat het op dit moment goed gaat met Bitcoin en de rest van de markt.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten