bitcoin crash
Bitcoin

De kans is groot dat de Bitcoin koers naar $20K zal dalen

De Bitcoin koers kleurt ook vandaag weer donkerrood. De prijs daalde vandaag zelfs even tot onder de 25 duizend dollar. Dit betekent dat de BTC koers in de afgelopen zeven dagen met 19 procent is gedaald. Ethereum heeft het nog zwaarder, en verliest in een week tijd zelfs 29 procent van zijn waarde.

De totale waarde van de cryptomarkt daalt tot onder de 1 biljoen dollar

De waarde van de totale cryptomarkt daalde in 1 week tijd met 20% en zakte zelfs even onder de 1 biljoen dollar grens. Naarmate de prijs daalt, neemt ook het handelsvolume toe, wat betekent dat we veel investeerders de cryptomarkt zien ontvluchten. De traditionele aandelenmarkt kampt echter met dezelfde symptomen.

Crypto investeerders zijn extreem angstig

De cryptocurrency Fear and Greed Index daalde vandaag tot 11 punten, wat staat voor ‘extreme angst’. Het is dus wel duidelijk dat investeerders extreem voorzichtig zijn met het kopen van cryptomunten.

De Bitcoin prijs kan dalen tot $20.000

Toch betekent de koerscrash van deze week niet meteen dat het over en uit is met de cryptomarkt. Bitcoin heeft vaker dit soort correcties meegemaakt en overleeft, en volgens de meeste analisten zal de markt het nu weer overleven. Voor nu ligt er voor Bitcoin een sterke ondersteuning rond het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde dat nu rond de $22K ligt.

Vlak daarna ligt nog een nog veel sterker ondersteuningsniveau rond de psychologische $20.000 grens. Dit niveau, wat het hoogte punt was van de bull run in 2017, wordt door bijna alle analisten een extreem sterk ondersteuningspunt genoemd.

Een razendsnel herstel lijkt er volgens veel analisten echter niet in te zitten. Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, waarschuwde investeerders voor een langdurige fase van marktconsolidatie te midden van een verkrappend monetair beleid door de Amerikaanse Federal Reserve.

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?