Bitcoin Nieuws

De kleinste investeerders kochten de afgelopen maand bijna 100.000 Bitcoin

De Bitcoin koers mag op dit moment dan door het putje gaan en ruim onder de all-time high van de vorige cyclus handelen. Dat neemt niet weg dat het vertrouwen onder het Bitcoin-leger nog altijd aanwezig is. De zogenaamde ‘Shrimps’ – wallets met 0,1 tot 1,0 Bitcoin – kochten de afgelopen maand bijna 100.000 Bitcoin bij.

Profiteren van de dip

Op basis van hun koopgedrag kunnen we zelfs zeggen dat het vertrouwen van het grote publiek in Bitcoin langzaam toeneemt of in ieder geval niet daalt. Mensen blijven steevast Bitcoin kopen en lijken de toekomst rooskleurig in te zien. Waar de Shrimps november begonnen op ongeveer 911.000 Bitcoin, staan er inmiddels bijna 1 miljoen Bitcoin op hun naam.

shrimps bitcoin

De bovenstaande grafiek van ChainExposed brengt deze statistieken prachtig in beeld. Ook tijdens de daling van juni 2022 schoot het aantal Bitcoin in handen van de Shrimps omhoog. Het lijkt erop dat dit soort Bitcoiners vooral toeslaat op de momenten dat de koers een zware tik krijgt. Over het gehele jaar 2022 kochten deze Bitcoiners ruim 200.000 Bitcoin.

Als dat zo doorgaat

Als dat ieder jaar op deze manier blijft doorgaan, dan duurt het niet lang voordat er geen Bitcoin meer over is voor de markt. Op het moment van schrijven zijn er nog iets meer dan 2 miljoen Bitcoin beschikbaar bij de beurzen. Als de Shrimps op dit tempo blijven doorkopen, dan zou dat betekenen dat de beurzen met ruim tien jaar door al hun Bitcoin heen zijn. Dat lijkt een lange periode, maar je moet bedenken dat het nu alleen over de Shrimps gaat.

Bitcoin is meer dan alleen de Shrimps en we hebben natuurlijk ook grotere Bitcoiners en zelfs whales die regelmatig bijkopen. Het is interessant om te zien hoezeer het opkopen van Bitcoin onder de motorkap doorgaat. Tegenover iedere verkoper staat er ook een koper die nog wel vertrouwen heeft in Bitcoin. Dat zien we duidelijk terug aan deze prachtige grafiek met on-chain informatie over Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden