Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

De maandelijkse Bitcoin candle sluit voor het eerst sinds 2017 boven de $13k

De maandelijkse Bitcoin candle sloot gisteren voor het eerst sinds 2017 boven de $13.000. Het komt nadat zowel dagelijkse als wekelijkse candles allemaal boven het cruciale weerstandsniveau zijn gesloten.


Een zeer bullish teken voor de Bitcoin

Traders gebruiken vaak de maandelijkse grafiek om de lange termijntrend van een cryptomunt te evalueren. Op een maandelijkse grafiek vertegenwoordigt elke candle een hele maand handelsactiviteit. Daarom omvat zo’n maandelijkse grafiek vele jaren van handelsactiviteit.

De maandelijkse grafiek wordt, naast de wekelijkse grafiek beschouwd als een van de belangrijkste grafieken op ene hoog tijdsbestek. Dat de maandelijkse candle dus boven een belangrijk niveau als $13.000 sluit is dus een zeer bullish teken en duidt op een uitbraak.

Maandelijkse BTC grafiek – Bron: Tradingview

Een uitbraak van $13.000 betekent dat $20.000 dichtbij is

Steeds meer bekende analisten benadrukken het belang van het $13.000 niveau. Volgens Cathie Wood van Ark Invest ligt er weinig weerstand tussen de $13.000 en $20.000. Dit betekent dat als Bitcoin uitbreekt op een grafiek met een hoog tijdsbestek, de kans om naar een nieuw recordhoogte te stijgen groter kan worden. Ze zei:

“Dat $ 13.000 niveau is belangrijk, want als we daar doorheen zouden breken, dan zou er technisch gezien heel weinig weerstand zijn en zouden we waarschijnlijk op weg zijn naar de toppen die we eind 2017 zagen.”

Hoewel de prijs van de Bitcoin de $20.000 bereikte in 2017 en $13.970 in 2019, sloot de maandelijkse candle slechts 1 keer eerder boven de $13.000. Dit komt omdat BTC tijdens beide pieken met scherpe afwijzingen te maken kreeg.

De recente koersstijging is daarom bijzonder optimistisch omdat deze een duurzamere trap-achtige opwaartse trend heeft laten zien. Naarmate de prijs steeg, werden duidelijke steunniveaus vastgesteld, waardoor de rally stabieler werd.


Wat kunnen we verwachten op korte termijn?

In de nabije toekomst bereiden traders zich voor op een kleine terugval. Technisch gezien sloot de maandelijkse grafiek van Bitcoin aanzienlijk hoger dan de belangrijkste voortschrijdende gemiddelden op korte termijn.

Een handelaar die bekend staat als “Loma” zei dat BTC waarschijnlijk zal gaan dalen tot ongeveer $13.100. Vanaf hier zou de munt dan zijn rally kunnen hervatten. Ook andere analisten vertellen dat een kleine pullback mogelijk is.

Zo’n terugtrekking van de Bitcoin zou vooral pijnlijk zijn voor de altcoin-markt. Bitcoin heeft het grootste deel van het volume van de cryptocurrency-markt opgezogen, wat betekent dat als BTC omlaag gaat, de verkoopdruk op altcoins waarschijnlijk zal toenemen.

 

Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten