Bitcoin

Let op! Bitcoin heeft vandaag zijn hoogste punt sinds jan 2018 bereikt

De Bitcoin koers steeg deze ochtend even tot boven de $14.000 grens. Dit betekent dat de munt er zojuist in is geslaagd om een niveau te bereiken die we sinds januari 2018 niet meer hebben gezien.


Bitcoin prijs lijkt klaar om enorm te stijgen

Bitcoin heeft een goed jaar ondanks de paniek die veroorzaakt is door het coronavirus en de daarop volgende nervositeit van de traditionele markten.

Nadat BTC op 28 oktober een jaarlijks hoogtepunt van $13.850 bereikte, kreeg de munt te maken met een scherpe correctie van bijna $1000. Echter, Bitcoin toonde veerkracht en wist, even later, te stabiliseren rond de $13.200. Vanaf dat moment begon het herstelproces. De prijs groeide langzaam en sloot vrijdag op een prijs van ongeveer $13.680.

Vandaag maakte Bitcoin een stap die niet veel mensen zagen aankomen. De munt doorbrak de enorme meerjarige $14.000 weerstand en steeg even tot $14.100. Ondanks dat de koers sindsdien wat is teruggezakt naar een prijs van $13.900 is dit enorm bullish. De grote weerstand lijkt gebroken en dit betekent dat de weg vrij is voor Bitcoin om enorme winsten te boeken.

BTC doorbreekt belangrijke weerstand – Bron: Tradingview

Bitcoin bevindt zich in een bullish patroon

Bitcoin bevindt zich sinds maart in een bullish patroon. De munt kreeg een enorme klap toen de crash op de financiële markten alle winsten die het gedurende het jaar had behaald uitwiste en het de munt naar zijn laagste niveau bracht sinds april 2019. Echter, BTC toonde veerkracht en de prijs begon razendsnel te herstellen.

Sindsdien bevindt BTC zich in een bullish channel en lijkt deze te respecteren. De enige echte weerstand die we nu nog hebben ligt rond de $14.500. Als ook deze doorbroken wordt kan de prijs spoedig een niveau van $17.000 of hoger bereiken.

En niet alleen technisch gezien staat BTC er goed voor. Ook het marktsentiment is zeer positief doordat grote financiële instellingen aankondigen zich te gaan mengen in de cryptowereld.

Zo heeft MicroStrategy bijvoorbeeld onlangs zijn investering in Bitcoin verhoogd tot $450 miljoen. Square kocht $50 miljoen aan Bitcoin en PayPal voegde ondersteuning toe voor het kopen van cryptocurrency. Dit heeft ongetwijfeld geholpen het vertrouwen van investeerders te vergroten, die moe zijn van bijna 2 jaar worstelen.

Als BTC deze positieve trend blijft volgen kan Bitcoin halverwege volgend jaar misschien wel zijn All Time High bereiken.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC