G2A Logo
NFT

De online gamedistributeur G2A opent een op gaming gerichte NFT-marktplaats

In een recente ontwikkeling heeft de digitale gameleverancier G2A zijn horizon verbreed door de lancering van een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’s) die zijn gekoppeld aan Web3-games.

Deze strategische zet stelt G2A in staat om gaming-NFT’s toe te voegen aan zijn uitgebreide collectie gamingsoftware, waarmee het bedrijf zijn aanbod verder diversifieert en inspeelt op de groeiende trend van digitalisering en blockchain-technologie in de gamingindustrie.

Nieuwe onderneming richt zich op Web3- en NFT-Games

Op 15 november lanceerde G2A een nieuwe onderneming met als doel de aandacht te vestigen op Web3- en NFT-games, samengesteld door het G2A-team. Hiermee krijgen gamers de kans om kennis te maken met wat blockchain-gaming te bieden heeft en worden ze blootgesteld aan NFT’s van games die samenwerken met G2A.

https://twitter.com/G2A_Geekverse/status/1723369240248336660

Bartosz Skwarczek, CEO van de G2A Capital Group, verklaarde dat het bedrijf de ontwikkeling van de blockchain-gamingsector nauwlettend volgt sinds het NFT-gamingproject Cryptokitties. Uit hun observaties bleek dat gamers al betrokken zijn bij de sector, ondanks het heersende idee dat gamers een aversie hebben tegen crypto. Skwarczek lichtte toe:

Het bleek dat spelers redelijk bekend zijn met de blockchain-gamingindustrie, en een aanzienlijk deel van hen speelt al Web3-games en is zelfs bezig geweest met NFT-handel vanuit games.

Om deze reden introduceerde gameleverancier G2A Geekverse, een online ruimte voor fans van Web3-games. Skwarczek voegde eraan toe dat gamers binnen deze ruimte “informatie zullen vinden over de beste Web3-games” en “de mogelijkheid zullen hebben om digitale activa die bij deze games horen te kopen en verkopen.”

Gamedistributeurs zijn enthousiast over Web3-gaming

Sinds 2023 hebben ook traditionele gamedistributeurs hun enthousiasme geuit voor Web3-gaming. In juli begon de Google Play Store NFT-games te accepteren, zij het met bepaalde beperkingen. Het team heeft aangekondigd games toe te staan om NFT’s te koop aan te bieden of te verdienen. Desalniettemin heeft de app-distributeur duidelijk gemaakt dat gokken met NFT’s binnen zijn platform niet wordt getolereerd.

Naast Google Play heeft Epic Games, de videogame-ontwikkelaar en -uitgever, ook interesse getoond in Web3-gaming. Op 22 juni introduceerde de Epic Games Store Gods Unchained, een NFT-verzamelkaartspel met vergelijkbare gameplay als populaire titels als Magic: The Gathering en Hearthstone. Bovendien staat de gamewinkel op het punt om op 28 november een ander op blockchain gebaseerd spel genaamd Illuvium op zijn gamemarktplaats te presenteren.

NFT nieuws

Bored Ape NFT-kopers verliezen 93% van hun investering
SEC wil rechtszaak starten tegen NFT-marktplaats OpenSea
Immutable kondigt sluiting van NFT-marktplaats aan
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?