Cardano (ADA) editorial. Illustrative photo for news about Carda
Cardano

De toekomst van Cardano: Wat staat er te gebeuren in februari?

De cryptomarkt vertoont tekenen van herstel, en Cardano (ADA) is daar geen uitzondering op. Na een neerwaartse correctie die op 11 januari begon, lijkt Cardano nu weer op de weg naar boven. In de afgelopen week heeft de munt een indrukwekkende koersstijging van 15% doorgemaakt.

Blockchain analyseplatform CryptoRank is optimistisch en voorspelt dat deze positieve trend zich in februari zal voortzetten, met verdere ontwikkelingen en mogelijkheden voor het Cardano-project.

Februari: Een historisch sterke maand voor Cardano

Volgens historische data is februari gemiddeld een sterke maand voor Cardano (ADA), met een gemiddeld rendement van ongeveer 36%, wat het de derde beste maand maakt voor de munt. In februari 2019 realiseerde ADA een rendement van 12%, terwijl het in februari 2021 een opmerkelijke winst van 277% behaalde.

Indien deze trend zich voortzet en het gemiddelde rendement van 36% wordt gevolgd, zou de prijs van ADA kunnen stijgen tot ongeveer $0,70. Dit zou de hoogste waarde van de munt markeren sinds mei 2022.

Gemiddelde winst/verlies Cardano per maand
Gemiddelde winst/verlies Cardano per maand – CryptoRank

Ondanks het feit dat Cardano (ADA) gemiddeld een stijging vertoont in februari, is dit beeld niet altijd consistent geweest. Uit een analyse van de afgelopen zes jaar blijkt dat in vier van deze zes februari maanden geen significante stijging werd waargenomen.

Deze gemiddelde positieve trend wordt vooral beïnvloed door de buitengewoon succesvolle periode tijdens de bullrun van 2021. Aan de andere kant, wanneer Cardano een daling ervaart in deze maand, is deze daling meestal beperkt, waarbij de munt drie keer een daling tussen de 9% en 12% heeft doorgemaakt.

Cardano leidt in ontwikkelingsactiviteit

Opvallend is dat Cardano uitblinkt in ontwikkelingsactiviteit, zoals blijkt uit gegevens van het blockchain analyseplatform Santiment. Met 333 zogenaamde “commits” in de afgelopen maand staat Cardano bovenaan de lijst, voorbijgaand aan gerenommeerde projecten zoals Polkadot (DOT) en Kusama (KSM).

Het is verrassend te noemen dat Ethereum (ETH), vaak gezien als een sterke concurrent, op de tiende plaats staat in deze ranglijst. Deze leidende positie in ontwikkelingsactiviteit benadrukt de pioniersrol van Cardano in de blockchainwereld en versterkt het vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van het project.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Google Bard en ChatGPT: Dit is wanneer de Cardano een koers van $30 kan bereiken
Crypto analist voorspelt Cardano koersstijging naar $8
Cardano ecosysteem beleeft explosieve groei in DeFi sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers