Newsbit

Ethereum

De transactiekosten van Ethereum zijn enorm gestegen

Ethereum

Door de stijgende prijs van Ethereum is de vraag naar de munt flink gestegen. En, zoals altijd, zijn de transactiekosten daardoor ook enorm toegenomen.


Nieuwe high

De transactiekosten van Ethereum zijn sinds 1 januari 2021 met bijna 400% gestegen. Deze stijging heeft er niet alleen voor gezorgd dat handelaren hogere kosten voor hun transacties betalen, maar het heeft ook geleid tot vragen over het potentieel van het huidige netwerk.

Volgens Glassnode hebben de totale transactiekosten van Ethereum, ook wel GAS genoemd, een nieuw record bereikt van $898.000 in 1 dag tijd.

GAS kosten – die meten hoeveel het kost om een transactie op het Ethereum-netwerk uit te voeren – zijn constant in beweging. GAS kosten stijgen naarmate de vraag op het Ethereum-netwerk toeneemt. Maar, ondanks hogere GAS kosten die duiden op een grotere vraag op het netwerk, maken deze vergoedingen het ook duurder om een transactie op Ethereum uit te voeren.

Gwei is een kleine fractie van ETH en wordt gebruikt om GAS vergoedingen op het Ethereum-netwerk te meten. Volgens Etherscan.io, een website die gegevens over het Ethereum-netwerk levert, zijn de GAS vergoedingen gestegen van 64 Gwei op 1 januari naar 309 Gwei vandaag. Dat is een stijging van 382%.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Layer 2-solutions de oplossing

Een reden waarom het Ethereum-netwerk hogere GAS kosten genereert, is vanwege de groeiende gedecentraliseerde financieringsruimte (DeFi), die grotendeels op Ethereum draait.

“Met de huidige groeiende belangstelling voor gedecentraliseerde financiering bereikt het netwerk zijn hoogste activiteitsniveaus”, vertelde Charles Storry, mede-oprichter van PhutureDAOen voegde eraan toe: “Een van de neveneffecten van de netwerkactiviteitsniveaus zijn de hoge GAS kosten bij elke transactie.

De stijging van de GAS vergoedingen heeft er ook toe geleid dat cryptoliefhebbers zich afvragen of blockchains ooit echt mainstream kunnen worden. “Zijn blockchains alleen voor de rijken? Beschouwen alleen de rijken deze transacties als ‘een goede prijs-kwaliteitverhouding’? ” zei een Twitter-gebruiker.

Vooruitkijkend, zien Ethereum-gebruikers graag de komst van Layer 2-solutions, een verzamelnaam voor oplossingen die gebruikerstransacties weghalen van de belangrijkste Ethereum-blockchain, oftewel Layer 1.

Gehoopt wordt dat Layer 2-solutions de gebruikerservaring voor applicaties zullen verbeteren en, als gevolg daarvan, het Ethereum-netwerk zullen ontlasten en de GAS kosten zullen verlagen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top