Bitcoin

De voormalig vice-president van de Centrale bank van China prijst Bitcoin

Wu Xiaoling, de voormalige vice-president van de People’s Bank of China, oftewel de centrale bank van China, prees Bitcoin en noemde het een commercieel succes. Wu deed vriendelijke uitspraken voor de digitale munt maar ze noemt ook een aantal essentiële tekortkomingen die nog meten worden aangepakt.

Volgens het Chinese mediaplatform, Sina, verklaarde Wu in het voorwoord van een boek dat cryptocurrencies tot nu toe de meest succesvolle commerciële toepassing van de blockchain zijn.

De voormalige directrice van de centrale bank benadrukte ook dat geen enkel ander blockchain-gerelateerd project het commerciële succes van het Bitcoin-netwerk heeft benaderd. Wu merkte echter op:

“Bitcoin is de meest succesvolle commerciële toepassing van blockchain-technologie. ”


De zwaktes van de Bitcoin

Ondanks de complimenten heeft de voormalig directrice van de centrale bank enkele zwakke punten toegelicht waar de Bitcoin mee te maken heeft:

“Met het bestaan van een soevereine staat, kan het de door de staat uitgegeven fiat-valuta niet vervangen. Bitcoin heeft, zelfs als privé-valuta, fatale zwakheden omdat een valuta om mee te betalen zelf een specifieke stabiele waarde moet hebben, maar de waarde van Bitcoin fluctueert enorm. ”

Wu is echter optimistisch over de toekomst met betrekking tot de acceptatie van digitale valuta in het hele land. Ze zei dat crypto’s ‘steeds meer’ zouden worden geïntegreerd in sociaal gedrag en dat mensen er een verstandig en objectief begrip van moeten hebben.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


China beweegt naar digitale economie

Het lijkt erop dat China steeds meer naar een digitale economie beweegt waarin blockchain een belangrijke rol gaat spelen. Onlangs publiceerde de Chinese communistische partij een boek dat was ontworpen om partijleden te onderwijzen over blockchain-aangedreven financiële concepten.

Het boek begint met de geschiedenis en oorsprong van fiat-valuta en geeft het vervolgens een overzicht van de nadelen van het huidige valutasysteem. Het leidt vervolgens naar een sectie over de crypto beweging en de geboorte van Bitcoin.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom