zuid-korea
Regulatie

De Zuid-Koreaanse toezichthouder schetst stappen om de wetgeving omtrent digitale activa te verbeteren

De Zuid-Koreaanse Financial Supervisory Service (FSS) zet naar verluidt stappen om de Virtual Asset Users Protection Act, die eerder in 2023 werd goedgekeurd, aan te vullen met nieuwe regelgeving. Het hoofd van de FSS heeft aangekondigd dat deze aanvullende regelgeving naar verwachting in januari gereed zal zijn, nog voordat de wet van kracht wordt.

Crypto burgermunten

Op 17 oktober onderging de Financial Supervisory Service (FSS) een controle van de Politieke Zakencommissie van de Zuid-Koreaanse Nationale Vergadering. Tijdens deze audit werd FSS-hoofd Lee Bok-hyeon geconfronteerd met kritiek met betrekking tot verliezen van Zuid-Koreanen in verband met ‘crypto burgermunten’, een Koreaanse term die verwijst naar cryptocurrencies die in het buitenland worden uitgegeven maar in Zuid-Korea worden verhandeld.

Volgens berichten in de Zuid-Koreaanse media heeft de Financial Supervisory Service (FSS) aangekondigd dat zij bezig is met het opstellen van normen met betrekking tot noteringsprocedures, interne controles, de uitgifte en distributie van virtuele activa, evenals de oprichting van een “toezicht- en inspectiesysteem voor de virtuele activamarkt”. Deze ontwikkelingen werden onthuld tijdens de audit uitgevoerd door de Politieke Zakencommissie van de Zuid-Koreaanse Nationale Vergadering.

Aanstaande regelgeving wordt nog besproken

FSS-hoofd Lee Bok-hyeon heeft aangegeven dat de aanstaande regelgeving in samenwerking met de Digital Asset eXchange Association (DAXA) wordt besproken. DAXA is een vereniging bestaande uit lokale crypto-uitwisselingen, waaronder Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit en Gopax.

Lee benadrukte dat de wetgeving die in juni werd aangenomen, weliswaar strafrechtelijke aansprakelijkheid voor overtredingen vaststelde, maar zijn bureau onvoldoende bevoegdheden gaf. Hij merkte op: “Als er daadwerkelijk sprake is van handelingen die neerkomen op manipulatie van het distributievolume door staking of oneerlijke openbaarmaking, zullen we advies inwinnen bij DAXA.” Hij ging nog verder:

Er zijn gerelateerde systemen in de effectensector voor verschillende screenings die verband houden met de uitgiftemarkt, maar er zijn geen gerelateerde systemen bij DAXA of individuele beurzen.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben bekendgemaakt dat ze van plan zijn om een gezamenlijke onderzoekseenheid voor misdaden met betrekking tot virtuele activa op te richten, genaamd het Joint Investigation Center for Crypto Crimes. Deze eenheid zal bestaan uit een team van 30 personeelsleden, samengesteld uit diverse overheidsorganisaties, waaronder de Financial Supervisory Service (FSS), de Nationale Belastingdienst, de Koreaanse douane, en andere relevante instanties.

Regulatie nieuws

Donald Trump leidt peilingen onder cryptogokkers, Elon Musk reageert
SEC’s hoger beroep in Ripple-zaak: De kans voor Coinbase om hun zaak te versterken
Nvidia in juridische strijd: DOJ en SEC steunen rechtszaak over misleidende cryptoverkopen
Meer nieuws

Meest gelezen

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Hoger beroep SEC tegen Ripple: Is corruptie de werkelijke drijfveer?
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk