Bitcoin

Deadline nadert: Komt er een Bitcoin ETF op 10 januari?

Het nieuwe jaar brengt direct een cruciaal moment voor Bitcoin (BTC), met de deadline op 10 januari voor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een Spot exchange-traded fund (ETF) goed te keuren. De weg naar goedkeuring lijkt echter niet zonder uitdagingen, aangezien er een overweldigende hoeveelheid papierwerk verwerkt moet worden om het financiële product goed te keuren.

SEC staat onder hoge tijdsdruk

Journalist Eleanor Terett van FOX Business, die haar inzichten deelde op X, het voormalige Twitter, schetst een beeld van de uitdagingen waar de SEC voor staat. Terrett wijst erop dat er nog veel werk te doen is; de SEC moet namelijk alle wijzigingen beoordelen die recent zijn aangebracht in de op vrijdag ingediende S-1 formulieren. Dit proces wordt vergeleken met het langdurige goedkeuringsproces van Ethereum (ETH) futures in oktober vorig jaar. Bovendien heeft het verlof van veel SEC-medewerkers tijdens de kerstperiode de voortgang mogelijk niet bevorderd, wat extra druk legt op de besluitvorming rond de ETF.

Radiostilte SEC

Er doen geruchten de ronde dat vermogensbeheerder BlackRock, samen met concurrenten Fidelity, Invesco, VanEck en Bitwise, die allen in de race zijn voor een ETF-goedkeuring, heeft gemeld dat er momenteel radiostilte heerst vanuit de SEC.

Het wordt bovendien verwacht dat de overheidsinstantie mogelijk meerdere aanvragen tegelijkertijd zal beoordelen en goedkeuren. Dit zou een extra tijdsinvestering vergen, gezien de complexiteit en het belang van dergelijke beslissingen. Deze stap zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op de markt, maar vereist een grondige evaluatie door de SEC, wat het proces verlengt.

Econoom waarschuwt investeerders

Terwijl veel beleggers optimistisch zijn over de huidige ontwikkelingen, heerst er ook scepsis. De econoom Alex Krüger waarschuwt beleggers voor de mogelijkheid van significante koersschommelingen in Bitcoin na eventuele goedkeuring van verschillende ETF’s door de Amerikaanse SEC. Krüger suggereert dat, ondanks een mogelijke initiële koersstijging, de koers binnen een periode van twee weken zou kunnen dalen.

Hij onderstreept dat, hoewel sterke kapitaalinstromen de koers initieel kunnen opdrijven, een tegenvallende ontvangst of zelfs afwijzing van de ETF’s een negatieve impact op de koers zou kunnen hebben. Deze voorzichtige benadering herinnert beleggers eraan om rekening te houden met zowel de kansen als de risico’s van deze belangrijke marktontwikkeling.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist: Niet bullish over Bitcoin tot koers $70.000 bereikt
Bitwise CIO noemt Bitcoin ETFs een groot succes en is enorm bullish
CME Group betreedt de Bitcoin-handelsmarkt in veranderend financieel landschap
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten