Blockchain

Deal t.w.v. $12 miljoen in tarwe tussen VS en Indonesië loopt via blockchain

Twee internationale landbouwgiganten, Agrocorp en Cargill, hebben voor circa $12 miljoen aan tarwe verhandeld via de blockchain. De handel liep tussen Noord-Amerika en Indonesië.


Blockchain-onderneming dltledgers

De in Singapore gevestigde blockchain-onderneming, dltledgers, heeft geholpen bij de enorme transactie. De onderneming heeft zijn eigen blockchain-platform uitgebracht dat op Hyperledger Fabric gebaseerd is. Op 1 april 2020 werd de transactie, na een periode van vijf dagen, afgehandeld. Met de blockchain-transactie worden de handmatige processen overgenomen waardoor tijdbesparing optreedt. Ook verbeterd de blockchain de veiligheid en transparantie van transacties. Tevens is er minder papierwerk nodig door hier gebruik van te maken. Tot slot worden vaak complexe traditionele afhandelingsprocessen door de blockchain verbeterd, wat moet leiden tot een beter systeem.

Naar verluidt verkort het blockchain-platform van dltledgers de verwerkingstijd van documenten met ongeveer 50%.


Ruim $2 miljard

Dltledgers heeft met haar blockchain-platform tot nu toe al ruim $2 miljard aan transacties verwerkt voor meer dan 400 bedrijven en 45 banken en duizenden andere partners. Volgens de CEO van het bedrijf, Samir Neji, bewijst de blockchain-oplossing zichzelf om mainstream te worden door de grote tarwehandel in diverse continenten.

Naar verluidt werkt Agrocorp al ruim een jaar samen met een aantal blockchain-platforms. Het bedrijf geeft dan ook aan dat blockchain slechts aan het begin van een rooskleurige toekomst staat. Dit doordat het enorm veel voordelen meebrengt voor onder andere de logistiek, snelheid, veiligheid en transparantie bij transacties.