Blockchain Nieuws

Decentraal alternatief voor Twitter laat gebruikers Bitcoin verdienen

In een tweet benadrukte het team achter het decentrale alternatief van Twitter, genaamd Damus, dat er een functie zal worden toegevoegd aan de nieuwe versie van de app waarmee gebruikers ‘SATS‘ kunnen verdienen. Dit is de kleinste fractie van Bitcoin op het platform. Het team gaf echter nog geen details vrij bij de aankondiging.

Wat is Damus?

Damus omschrijft zichzelf als een sociaal netwerk dat wordt beheerd door gebruikers en niet afhankelijk is van gecentraliseerde bedrijven. De App is gebouwd op Nostr, of “Notes and Other Stuff Transmitted by Relays”, een gedecentraliseerd netwerk dat end-to-end privéberichten mogelijk maakt. Er zijn geen servers binnen het netwerk. In plaats daarvan gebruikt het protocol gedecentraliseerde relais om berichten te verspreiden.

Verschillende leden uit de gemeenschap spraken hun enthousiasme uit over de nieuwe functie op Damus-functie. Sommigen gingen zelfs zo ver dat ze Nostr omschreven als de toekomst van inkomstengeneratie.

Voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey heeft ook zijn steun uitgesproken voor Nostr. Dit heeft hij gedaan door geld te verstrekken aan de ontwikkelaars van het project. Op 16 december zei Dorsey dat hij 14 Bitcoin had gedoneerd, wat toen ongeveer $250.000 waard was. Met dit bedrag wil hij de ontwikkeling van het gedecentraliseerde sociale netwerk ondersteunen.

Nieuwe mijlpaal

Op 1 februari ging Damus live in de Apple App Store en kon het worden gedownload door iPhone-gebruikers. Jack Dorsey deelde dit nieuws destijds via zijn Twitter-account en beschreef hij de update als een nieuwe mijlpaal voor open-sourceprotocollen.

De voormalige CEO van Twitter drong op 14 december ook aan op de oprichting van een gedecentraliseerd Twitter-alternatief. Dit volgde op de publicatie van een intern onderzoek onder leiding van Elon Musk dat censuurgerelateerde problemen op Twitter aan het licht bracht. Dorsey benadrukte mogelijke oplossingen voor deze problemen zoals de flexibiliteit van controle door bedrijven of overheden, het recht om inhoud te verwijderen over te laten aan de auteurs en het implementeren van algoritmische moderatie.

Blockchain nieuws

MetaMask maakt directe crypto-aankopen in Nigeria mogelijk
Bescherm je online privacy met NordVPN: surf veilig en anoniem op het web
Polygon Labs is samenwerking gestart met Unstoppable Domains
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
XRP koers van 589 dollar in aantocht?