DeFi stort in – toptokens crashen in één week met 50%

De recente crypto crash heeft grote schade aangericht aan DeFi-tokens, waarbij 95% van de DeFi-munten enorme verliezen hebben geleden.


Grote verliezen

De DeFi-bubbel lijkt voorlopig te zijn geknapt, met een half dozijn top DeFi-tokens die de afgelopen zeven dagen de helft van hun waarde hebben verloren.

Volgens de lijst van DeFi-activa van Messari zijn 32 van de 34 munten de afgelopen week gedaald. Alleen PowerPool (CVP) en SushiSwap (SUSHI) hebben een prijsstijging geboekt.

De munten die het hardst werden getroffen, zijn Curve, die deze week 65% daalt, gevolgd door Meta met een verlies van 58%, Ren met 52%, AirSwap met 51% en bZx Network en Wrapped Nexus Mutual met elk een koersdaling van 49%.

De crash heeft de winsten van de meeste DeFi-markten tijdens de maand van recordvolatiliteit in augustus weggevaagd. Zo heeft meer dan 60% van de tokens op de DeFi-lijst van Messari verlies geboekt in de afgelopen 30 dagen. 


Goed moment om te kopen

Bijna alle op Ethereum ontwikkelde tokens hebben de afgelopen week flinke verliezen geleden. Slechts 14 van de 178 tokens boekten winst – waarvan zeven stablecoins waren. Slechts twee ETH-tokens konden deze week dubbelcijferige winsten boeken. ZB en Origintrail boekten beide een winst van ongeveer 15%.

Minder dan een derde van de Ethereum-tokens heeft 30 dagen lang winst kunnen behouden. De publicatie van Messari’s bevindingen leidde tot gemixte reacties op Twitter. Sommigen noemde DeFi zelfs oplichterij.

Andere traders lijken de prijsdaling te zien als een kans om tokens met korting op te slaan.