Ripple

Deze 2 technische indicatoren voorspellen een aanstaande XRP koersstijging

XRP stond heel even boven Binance Coin (BNB) op basis van marktkapitalisatie na een indrukwekkende rally. Inmiddels zijn de posities weer omgewisseld en staat de digitale munt weer op de vertrouwde 5de plek. Desondanks wijzen diverse technische indicatoren erop dat de recente daling waarschijnlijk slechts een tijdelijke terugval is.

Simple Moving Average indicator schetst positief beeld

De koers van XRP vertoont momenteel een positief teken door te handelen boven de 100-daagse Simple Moving Average (SMA), een belangrijke technische indicator in de financiële marktanalyse. Deze indicator berekent het gemiddelde van de slotkoersen over de afgelopen 100 dagen en strijkt zo de dagelijkse prijsschommelingen glad. Hierdoor worden kortetermijnfluctuaties, vaak beschouwd als ‘ruis’, gefilterd, wat resulteert in een helderder beeld van de algemene markttrend.

Een XRP-prijs die boven deze 100 SMA uitstijgt, wordt vaak geïnterpreteerd als een bullish signaal, wat suggereert dat de markt een opwaartse beweging kan verwachten.

XRP koers
XRP koers – Tradingview

Ook de Relative Strength Index ziet er positief uit

Bovendien bevindt de Relative Strength Index (RSI) van XRP zich boven de 50, wat een positief signaal kan zijn. De RSI is een momentumindicator die de snelheid en verandering van prijsbewegingen aangeeft op een schaal van 0 tot 100, en is nuttig om te beoordelen of een activum mogelijk overgekocht of oververkocht is. Typisch wordt een waarde boven de 70 geïnterpreteerd als dat een activum overgekocht is, wat kan duiden op een aanstaande prijsdaling.

Aangezien de RSI voor XRP met een waarde van 50 aanzienlijk onder deze bovengrens blijft, suggereert dit dat er ruimte is voor verdere prijstoename zonder dat het activum overgekocht lijkt te zijn.

XRP koers van $247

Naast de positieve indicatoren is er ander Ripple nieuws te melden. Zo werden handelaren verrast door een onverwachte piek in de weergave van de XRP-koers op de cryptocurrency exchange Crypto.com. Een technische storing liet de prijs van XRP tijdelijk zien op $247, wat een golf van reacties teweegbracht op sociale media platforms, waaronder het hernoemde Twitter, nu bekend als platform X. De fout werd snel geïdentificeerd en rechtgezet, waardoor de koers weer zijn normale waarde weerspiegelde en de commotie beperkt bleef.

De storing leek te wijten aan een onbedoelde verwisseling van de XRP-waardering met die van Binance Coin (BNB). Een prijs van $247 voor XRP zou resulteren in een onwaarschijnlijke marktkapitalisatie van $13 biljoen, een scenario dat ver buiten de huidige marktverwachtingen ligt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
XRP Koers Stijgt: Crypto analisten voorspellen doorbraak naar $1
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers