Bitcoin crash, daalt
Bitcoin

Bitcoin koers nadert $70.000, maar analist waarschuwt voor mogelijke correctie

Bitcoin flirt met de koers van 70.000 dollar en iedereen is plotseling extreem bullish. Maar de populaire analist Justin Bennett ziet gemengde signalen voor de digitale munt en waarschuwt voor koersdalingen.

We hebben gezonde stijgingen nodig

Volgens Justin Bennett heeft Bitcoin gezonde stijgingen nodig en kan de huidige rally weleens minder duurzaam blijken dan de grote menigte hoopt.

Bennett claimt namelijk dat de stijgingen van Bitcoin met name worden gedreven door speculanten, terwijl de vraag naar BTC op de spotmarkt zwak is.

“Mensen vieren de uitbraak van Bitcoin uit het dalende trendkanaal van de afgelopen zes maanden, terwijl er sprake is van lage volumes en de rally vooral gedreven is door speculanten die met een hefboom spelen.

Ik ga geen stoere voorspellingen doen, omdat de data momenteel gemengde signalen geeft, maar als je een handelaar bent is het helemaal geen slecht idee om hier wat extra op je hoefde te zijn”, aldus een duidelijke Justin Bennett.

Bitcoin koers van 68.200 dollar is cruciaal

Volgens diezelfde Justin Bennett is het cruciaal voor Bitcoin om de koers van 68.200 dollar te behouden om een potentiële correctie te voorkomen.

Dat is bijzonder, omdat we die koers in feite pas net herpakt hebben. Hiermee geeft hij dus aan dat de Bitcoin koers weinig ruimte heeft om te corrigeren of dalen, voordat hij de potentie van verdere stijgingen in twijfel begint te trekken.

“Om eerlijk te zijn is het een rare week geweest. Aan de ene kant houden de whales zich sterk ten opzichte van particulieren. Maar aan de andere kant doen spothandelaren niet echt mee sinds maandag, en is de rally vooral gedreven door speculanten, wat normaal gesproken niet gezond is”, aldus Bennett.

Dat kan het geval zijn, maar het is natuurlijk wel mogelijk dat die koersstijgingen van de afgelopen dagen, veroorzaakt door speculanten, het sentiment onder de spothandelaren ook weer naar een hoger niveau tilt.

Ondanks dat ziet Bennett dus een divergentie tussen de spotvolumes en de meer speculatieve volumes, die hem zorgen baart.

Wat denk jij? Is het Bitcoin-feestje van korte duur of gaan we straks gewoon weer verder met stijgen?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Federal Reserve suggereert strengere regels of verbod op Bitcoin om overheidsfinanciën te beschermen
Bitcoin koers flirt met $70.000: komt er een uitbraak aan?
ECB waarschuwt: Zonder Bitcoin loop je risico om armer te worden
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Handelaar verdient $9 miljoen met investering van $3000 in deze crypto
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk