Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Deze Bitcoin-metriek signaleert een koersstijging op lange termijn

In het huidige klimaat is het lastig om de exacte stand van de cryptomarkt te bepalen. Een aantal maanden geleden golfde er nog een flinke dosis optimisme door de sector, vooral gevoed door de talrijke aanvragen voor Bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETFs). Echter, te midden van aanhoudende macro-economische onzekerheden in verschillende landen, heeft de markt een lichte correctie ervaren.

Toch wijst de Long Term Holder Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) metriek op een gunstig lange termijn perspectief. Deze metriek, die het sentiment onder lange-termijn investeerders tracht te peilen, suggereert dat er reden is voor voorzichtig optimisme. Volgens deze indicator zouden we kunnen stellen dat er positieve ontwikkelingen op de horizon liggen, ondanks de recente schommelingen in de markt.

Wat laat de metriek zien?

De NUPL, wat staat voor “Net Unrealized Profit/Loss”, functioneert als een belangrijke indicator in de cryptocurrency sector om het sentiment onder lange-termijn investeerders te analyseren. Deze metriek biedt een overzicht van het huidige percentage van de Bitcoin-voorraad dat in een staat van ongerealiseerde winst of verlies verkeert. Dit wordt bepaald aan de hand van de laatste transactieprijs van elke Bitcoin in vergelijking met de huidige marktprijs.

Onlangs deelde crypto-analist Ali een update over deze metriek op X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter. Om de gepresenteerde grafiek accuraat te kunnen interpreteren, is het van belang om de betekenis achter de verschillende kleurenzones te begrijpen. Deze zones representeren verschillende sentimenten: de oranje zone staat voor “hoop/angst” en de gele voor “optimisme/angst”. Uit de grafiek blijkt dat de NUPL-waarde gedurende het afgelopen halfjaar binnen deze zones heeft gefluctueerd, wat wijst op wisselende marktsentimenten.

Opvallend is ook het zichtbare “capitulatiemoment” aan het begin van de periode, gerepresenteerd in het rood. Dit duidt op een moment waarop een aanzienlijk aantal investeerders besloot hun posities te liquideren, vaak in reactie op een neerwaartse trend in de markt. Het is belangrijk om deze nuances te begrijpen om een goed gefundeerde analyse van de huidige marktstatus te kunnen maken op basis van de NUPL-metriek.

Verwachtingen voor de toekomst

De recente ontwikkelingen in de NUPL-metriek, waarbij de indicator zich heeft hersteld van de capitulatiezone naar de zones van “hoop/angst” en “optimisme/angst”, zijn positieve signalen voor de cryptomarkt. Dit duidt erop dat de lange-termijn investeerders, die eerder geconfronteerd werden met ongerealiseerde verliezen, nu een verbetering zien in hun investeringsposities.

De handhaving van de NUPL binnen deze genoemde zones suggereert een groeiend vertrouwen in Bitcoin, mogelijk gedreven door aanmoedigend nieuws, een bredere adoptie van cryptocurrency, of andere fundamentele factoren die een gunstig effect hebben op de waardering van Bitcoin.

Naar de toekomst toe, als deze positieve trend zich voortzet, zou de NUPL kunnen opschuiven naar de “euforie/hebzucht” zone. Deze transitie is typerend voor een bull-markt fase, waarin de prijzen blijven stijgen, vaak tot een punt waar de markt oververhit raakt.

Echter, ondanks het optimisme dat de huidige NUPL-waarden kunnen opwekken, is het cruciaal om deze gegevens in samenhang met andere marktindicatoren en het laatste nieuws te beschouwen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin vs. Goud: BTC koers van $640.000 in het verschiet?
Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC
BitGo CEO: ‘Bitcoin kan vervangen worden door iets beters’
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Waarom Woensdag een Cruciale Dag is voor de Bitcoin koers